RUVER I LANDSKAPET: Kjøletårnene ved et typisk vesteuropeisk kjernekraftverk, i dette tilfellet ved Gundremmingen i Bayern. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP/SCANPIX
RUVER I LANDSKAPET: Kjøletårnene ved et typisk vesteuropeisk kjernekraftverk, i dette tilfellet ved Gundremmingen i Bayern. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP/SCANPIXVis mer

Foreslår atomkraft i Bergens-området

Professor Jon Samseth mener energiproblemene ikke blir løst ved å bygge kraftlinje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Professor Jon Samseth mener energiproblemene i Bergens-området ikke blir løst ved å bygge en kraftlinje. Kjernekraft er på sikt det mest fornuftige, mener han.

Ifølge Samseth, som er professor i energifysikk ved Universitetet i Akershus, er ikke en ny kraftlinje det Bergens-området trenger aller mest, skriver Teknisk Ukeblad.

- Problemet er ikke løst ved å bygge ny kraftlinje. Vi er også nødt til å bygge ny kraftproduksjon i området, enten i form av gasskraft eller kjernekraft, sier Samseth.

Han mener at siden kjernekraft er det billigste og sikreste av disse to alternativene, så er det denne energiformen man bør velge å bygge ut.

Fordi det vil ta minst ti år å bygge et atomkraftverk, mener Samseth at det er riktig å bygge en ny kraftlinje mellom Sima og Samnanger, men han foretrekker alternativet med sjøkabler.

- Framtidige generasjoner vil synes det er fornuftig å velge sjøkabler, selv om det er dyrt i dag. Vi må gjenreise det klassiske miljøvernet i Norge, mener Jon Samseth.

(NTB)