<strong>FAKE NEWS-FENGSEL:</strong> Statsminister Najib Razak og hans regjering foreslår fengslesstraff for produksjon av falske nyheter i landet. Kritikerne frykter lovforslaget vil bli brukt til å kneble politiske motstandere i forkant av valget i landet. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix
FAKE NEWS-FENGSEL: Statsminister Najib Razak og hans regjering foreslår fengslesstraff for produksjon av falske nyheter i landet. Kritikerne frykter lovforslaget vil bli brukt til å kneble politiske motstandere i forkant av valget i landet. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix Vis mer

Fake news

Foreslår fengselsstraff for falske nyheter i Malaysia

Kristikerne frykter loven kan bli kneblingsverktøy i forkant av valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det nye lovforslaget til den malaysiske regjeringen gjør produksjon av falske nyheter ulovlig i landet. Regjeringen i Malaysia har fremmet et nytt lovforslag som kan straffe produksjon av falske nyheter med opptil ti år i fengsel.

Etter at lovforslaget ble kjent, frykter kritikerne av regjeringen at loven kan bli et verktøy for å kneble dissenter i forkant av valget i august.

Malaysias statsminister, Najib Razak, er mistenkt for å være involvert i en korrupsjonsskandale som involverer statlige fond.

Kritikerne ser for seg at loven vil bli brukt til å kriminalisere rapporter og meldinger som tar for seg dette og andre klanderverdige forhold i regjeringen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer