Foreslår Fritz Moen-erstatning på 23 millioner

Får oppreisning etter sin død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Trøndelag foreslår at staten utebetaler 23 millioner kroner i erstatning til avdøde Fritz Moen.

- Jeg er positivt overrasket. Det var mer enn jeg antok ville komme fra den kanten, var den første reaksjonen fra privatetterforsker Tore Sandberg, som i mange år kjempet for Moens frifinnelse skriver Aftenposten.

Fritz Moen ble uskyldig dømt for drapene på Sigrid Heggheim i 1976 og Torunn Finstad i 1977 og sonet 18 år i fengsel. Han rakk å oppleve frifinnelsen for drapet på Heggheim, men døde i 2005. I fjor frikjente Borgarting lagmannsrett Moen også for det andre drapet.

Dersom staten stiller seg enig med statsadvokaten, vil erstatningen bli den største i Norge. Forslaget går ut på at 20 millioner utbetales i oppreisning, og at 3 millioner utbetales som erstatning for økonomisk tap. Det opprinnelige kravet var på 28 millioner kroner.

Det er arvingene etter avdøde Fritz Moen som vil motta erstatningen dersom staten sier seg enig med påtalemyndigheten. Moen var døv og testamenterte før sin død i april 2005 hele sin formue til Conrad Svendsen Senter, der han bodde de siste årene av sitt liv.

(NTB)

FÅR MILLIONERSTATNING ETTER SIN DØD: Fritz Moen, her etter frifinnelsen for drapet på Sigrid Heggheim i lagmannsretten i 2004.
FÅR MILLIONERSTATNING ETTER SIN DØD: Fritz Moen, her etter frifinnelsen for drapet på Sigrid Heggheim i lagmannsretten i 2004. Vis mer