Foreslår fullstendig judisiell observasjon av Manshaus

Det betyr at det eventuelt gjennomføres en mer omfattende vurdering av 21-åringen.

FORESLÅR FULL VURDERING: Det anbefales en fullstendig judisiell observasjon av terror- og drapssiktede Philip Manshaus. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
FORESLÅR FULL VURDERING: Det anbefales en fullstendig judisiell observasjon av terror- og drapssiktede Philip Manshaus. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Oslopolitiet i en pressemelding tirsdag.

De har mottatt den foreløpige rettspsykiatriske erklæringen på terror- og drapssiktede Philip Manshaus. I konklusjonen framgår det at det anbefales en fullstendig judisiell observasjon.

- Observasjonen vil bli utført av to sakkyndige som oppnevnes av Oslo tingrett. Arbeidet med å finne sakkyndige er igangsatt og det forventes en avklaring i løpet av neste uke, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

I samtalen med den sakkyndige i den prejudisielle observasjonen har Manshaus kommet med flere detaljer i saken, opplyser politiet. Disse detaljene vil imidlertid ikke bli kommentert nå.

Mandag ble det kjent at Manshaus godtar ytterligere to ukers isolering.

Manshaus nekter straffskyld, men erkjenner de faktiske forhold han er siktet for: drapet på stesøstera og terrorforsøket i moskeen.

I kjennelsen etter fengslingsmøtet for to uker siden, kom det fram at retten mener det er reell og konkret fare for at Manshaus ville forsøkt å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige dersom han ble løslatt. Retten fryktet også nye angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer