Foreslår grønnere bilavgifter for å blidgjøre Venstre

Hans Andreas Limi (Frp) vil ha billigere hybrid- og lavutslipp-biler.

Frp-treff: Hans Andreas Limi er på Frp´s høstkonferanse i Sandefjord. Her går praten om hvordan og hvor mye regjeringen kan komme sentrumspartiene i møte. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Frp-treff: Hans Andreas Limi er på Frp´s høstkonferanse i Sandefjord. Her går praten om hvordan og hvor mye regjeringen kan komme sentrumspartiene i møte. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): Denne helgen er stort og smått i Fremskritspartiet samlet i Sandefjord for å oppsummere ett års regjeringsmakt, og for å se fram mot kommunevalget neste år. Partileder Siv Jensen brukte talen sin til blant annet å gå gjennom budsjettet og snakke om forhandlingene Høyre og Frp nå står overfor med Krf og Venstre.

- Det er begeistring. De er stolte, fornøyde og ser godt Frp-fotavtrykket i budsjettet. Jeg har sagt hele tiden at vi skal inn i forhandlinger og at vi er en mindretallsregjering. De kloke folkene her skjønner at vi må gi og ta for å komme i mål, sier Siv Jensen til Dagbladet i pausen etter talen.

Venstre har kalt budsjettforslagets manglende miljøprofil en provokasjon, blant annet på grunn av kutt i vektavgiften på biler. En av de som skal forhandle for Frp i Stortinget er finanskomitémedlem Hans Andreas Limi. Han har allerede tanker om hvordan budsjettforslaget kan skrus mot Venstre.

Ny beregning I dag er co2-utslipp, motorstyrke og vekt grunnlaget for å beregne engangsavgift på biler som førstegangsregistreres i Norge. Limi foreslår å vri dette mot at hele eller mer av avgiften beregnes ut fra co2-utslippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer