Foreslår hurtig-felt på fortau

Travle forretningsmenn som er lei av treige fotgjengere foreslår nå en hurtig-fil på fortauene i London. Går du for seint, risikerer du bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Går det som de travle forretningsmennene vil, blir hovedstadens Oxford Street utstyrt med et hurtig-felt for de som har det travelt. Feltet skal overvåkes av fartsmålere. Går du for seint, riskirere du en bot på 10 pund, vel 130 norske kroner.

Planene er overlevert byrådet i London. Kampanjens talsmann Andy Kourpas setter ord på de travle forretningsmennenes frustrasjon overfor nyhetstjenesten Ananova:

- Det tar evigheter å komme seg noe sted, og gemyttene koker når folk blir forsinket av de som går sakte og av vindus-shoppere.

Til avisa The Independent On Sunday sier han at gjennomsnittsfarten på fortauene synker betraktelig i julestria.

90 prosent lar seg irritere

En undersøkelse foretatt blant fotgjengere viser at 90 prosent har opplevd en eller annen form for «fotgjenger-sinne». Over halvparten oppgir å føle dette hver dag. En fjerdedel skyldte på turistene.

- Dette virker som en mulig korttids-løsning på problemet. Men britiske fotgjengere har en tendens til å være individualister som ønsker å finne den raskeste ruten. Jeg kan ikke tenke meg at de vil holde seg til det tilmålte hurtig-feltet, sier leder av fotgjenger-forbundet i Storbritannia, Ben Plowden, til avisa.

En talskvinne for byrådet i Westminster betegner forslaget fra de irriterte forretningsmennene som uvanlig, men sier at de definitivt vil vurdere det.