Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreslår innreiseforbud ut året

Justisdepartementer ønsker en midlertidig lov om innreiserestriksjoner.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) foreslår innreiseforbud ut året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) foreslår innreiseforbud ut året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Mandag ettermiddag opplyser justisdepartementet at de foreslår en midlertidig lov om innreiserestriksjoner. Dette for å begrense smittespredningen av Covid-19.

Det foreslås at særloven skal gjelde fram til 1. januar 2021.

- Som regjeringen annonserte 15. mai, legges det opp til bruk av innreiserestriksjoner en stund fremover. Vi ønsker en gradvis og kontrollert oppmykning, men må følge situasjonen nøye. Vi kan ikke utelukke at det vil bli behov for nye innstramninger, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Det har allerede blitt vedtatt en bortvisningsforskrift, men denne er gitt med hjemmel i smittevernloven. På grunn av at coronaloven oppheves 27. mai, vil regjeringen derfor at bestemmelsene skal omfattes av en midlertidig lov i stedet.

Den foreslåtte innreiseloven inneholder ikke vesentelige forskjeller fra bestemmelsene i dagens bortvisningsforskrift, opplyses det om i pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!