Seksuell lavalder i Frankrike

Foreslår lov om seksuell lavalder etter overgrepssaker involvert elleveåringer

Frankrike kan for første gang få en lov om seksuell lavalder. I et regjeringsforslag står det at personer under 15 år ikke kan gi samtykke til seksuell omgang.

LOV OM SEKSUELL LAVALDER: Frankrikes president Emmanuel Macron er blant dem som mener landet bør få en lov om seksuell lavalder. Her er han under et EU-toppmøte i Brussel i februar. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
LOV OM SEKSUELL LAVALDER: Frankrikes president Emmanuel Macron er blant dem som mener landet bør få en lov om seksuell lavalder. Her er han under et EU-toppmøte i Brussel i februar. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lovforslaget kommer etter to saker der voksne menn har hatt sex med elleveåringer. Begge ble seinere frikjent for seksuelle overgrep ettersom det ikke kunne bevises at det forelå tvang mot de to jentene.

Må bevise tvangI Frankrike er det ulovlig å ha sex med barn under 15 år, men det må bevises at de seksuelle handlingene skjedde under tvang. Foreløpig har ikke Frankrike en lov som sier at en barn under en viss alder er ansett som ute av stand til å samtykke til sex, ifølge nyhetsbyrået AP.

Under debatten den siste tiden har flere tatt til orde for en seksuell lavalder på 13 år, men president Emmanuel Macron er blant dem som mener den bør være høyere.

Lovforslaget skal legges fram i nasjonalforsamlingen seinere i mars.

To elleveåringer voldtattI november i fjor ble en 30 år gammel mann frikjent for voldtekt etter at retten mente at offeret ikke hadde blitt utsatt for tvang, trusler eller vold.

I det andre tilfellet ble anklagene mot en 28 år gammel mann, som også var anklaget for å voldta en 11 år gammel jente, nedgradert til «seksuell omgang med en mindreårig». Denne beslutningen gjorde familien til jenta rasende, ifølge nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer