Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreslår ostekake som nasjonalrett

Men ikke i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Det er den svenske Centerparti-politikeren Margareta Andersson som synes det er på høy tid at også Sverige får en offisiell nasjonalrett.

- Mange land har nasjonalrett av ulike slag. Italiensk pasta, spansk tapas, østerriksk sachertorte og dansk smørbrød. Vi kan komme opp med flere matretter som forbindes med ulike land nært og fjernt. Men hva har Sverige, spør hun i et forslag til den svenske Riksdagen.

Andersson mener at Sverige trenger flere varer og tjenester som gir landet en tydelig profil på eksportmarkedet. Hun tror at nettopp ostekake kan være et slikt produkt.

- En rett som er kjent i hele Sverige og som verdsettes også blant mennesker fra andre land er ostekake. Den blir i hovedsak laget av svenske råvarer kan med en god markedsføring øke Sveriges eksportinntekter.

<B>FEDONGODKJENT: Ostekake er Fedon Lindbergs forslag til <font face="arial, helvetica, sans-serif">«riktig»</font> juledessert.
<B>VERDENS ENKLESTE OSTEKAKE: Dagbladet-kokken Andreas Viestad har <a href=http://www.dagbladet.no/dinside/2001/02/03/239989.html>et par oppskrifter</a> på lur.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media