Mørketida:

Foreslår radikalt feriegrep

Vinteren i Nord-Norge er krevende. Derfor kan løsningen være en ekstra ferieuke, mener ordfører i Troms og Finnmark.

SYDENTUR: Om det er sørover ordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) mener at nordlendinger skal dra til er ikke sikkert, men han sier at en ekstra ferieuke kan hjelpe med den harde vinteren. Da kan umulig en strand på Gran Canaria være det dummeste forslaget? Foto: Marako85 / Shutterstock / NTB
SYDENTUR: Om det er sørover ordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) mener at nordlendinger skal dra til er ikke sikkert, men han sier at en ekstra ferieuke kan hjelpe med den harde vinteren. Da kan umulig en strand på Gran Canaria være det dummeste forslaget? Foto: Marako85 / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dersom du ikke tåler snø og vinter kan det være en god idé å dra sørover, men da er ikke ei uke nok. Jeg anbefaler minst én måned, sier professor i indremedisin ved Universitet i Tromsø, Rolf Jorde lattermildt.

I den nordligste delen av Norge har det lenge vært et oppdrag å tiltrekke flere innbyggere. Der kan befolkningen blant annet få nedskrevet en prosentandel av studielånet, fritak for arbeidsgiveravgift og lavere skatt.

Nord-Troms og Finnmark har hatt en tiltakssone i 30 år, men likevel har ikke virkemidlene gitt en blomstrende befolkningsvekst. Dette viser en ny rapport fra analyseselskapet Vista Analyse.

Nå foreslår ordføreren i Troms og Finnmark, Tarjei Jensen Bech (Ap), en ekstra ferieuke som et nytt tiltak. Dette utdyper han videre.

Befolkningsvekst

- I Finnmark har vi en ekstremt lang vinter, så da kan det være mer attraktiv å bosette seg her hvis det blir en ekstra ferieuke, sier ordføreren til Dagbladet.

Han forteller at mange i Finnmark er veldig positive til forslaget. Hvordan tiltaket skal bli utformet er han ikke sikker på, men målet med forslaget er å få debatten i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.