Foreslår tilleggspoeng til folkehøyskoleelever

Folkehøyskoleelever som har poeng for høyere utdanning, fikk i dag en gavepakke fra utdanningsminister Jon Lilletun. Han foreslår at de skal få beholde disse poengene samtidig som de får tre tilleggspoeng for folkehøyskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først langt ute i skoleåret fikk årets folkehøyskoleelever beskjed om at de ikke får tre tilleggspoeng for året på folkehøyskole hvis de har tilleggspoeng for høyere utdanning fra før.

Mange følte seg lurt fordi de hadde søkt folkehøyskole i forventning om å stå bedre rustet i kampen om studieplassene.

Beholder poeng

- Jeg har under sterk tvil kommet fram til at jeg vil foreslå at de det her gjelder skal få beholde de poengene fra høyere utdanning som de hadde før de tok folkehøyskole i 1997/1998. Dette gjelder ved opptaket til de statlige høyskolene høsten 1998, sa Jon Lilletun i Stortingets spørretime. Han svarte på et spørsmål fra stortingsrepresentant Jan Johnsen (H).

Lilletun fastholder at søkere til høyere utdanning ikke på noe tidspunkt var forespeilet å få tilleggspoeng både for høyere utdanning og et år på folkehøyskole.

- Det er min forståelse at Stortinget 14. januar i fjor bare vedtok at tilleggspoengene for folkehøyskole skulle komme i tillegg til alderspoeng, sa han.

Nytt vedtak

17. juni ble det vedtatt at øvre tak for konkurransepoeng skal være tre poeng, men de nye reglene ble først sendt på høring i oktober. Da ble elevene gjort oppmerksomme på at de ikke får noen konkurransefordel av året på folkehøyskole hvis de har tre tilleggspoeng fra før.

- Det er ikke vanskelig å sette seg inn i følelsene til folkehøyskoleelever som hadde poeng fra tidligere for høyere utdanning, og som nå får færre tilleggspoeng enn de regnet med, sa statsråden.

På bakgrunn av de vedtakene Stortinget gjorde 17. juni i fjor, vil denne saken blir lagt fram for Stortinget til behandling, sa Lilletun.