Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreslås forbudt i Europa

Forslaget kommer fra Tyskland som en følge av «kongelig idioti».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Tyskland har nazisymboler lenge vært forbudt. Nå foreslår sosialisten Helmut Kuhne og andre tyske politikere at forbudet utvides til å gjelde hele EU, melder Sky News.

Initiativet kommer etter skandalen der Englands Prins Harry gikk på et kostymeball iført klær med nazistiske symboler. Reaksjonene i ettertid har vært sterke, og Kuhne går så langt som kalle Harry en «kongelig idiot».


Et lignende forbudsforslag kom opp for to år siden, men vant da ikke fram . Nå håper de som står bak at oppmerksomheten rundt Prins Harrys kostyme vil sørge for at Europa får et forbud denne gangen. Motstanderne mener på sin side at dette ville være i strid med prinsippet om ytringsfrihet.

Chris Davies, leder for Englands liberaldemokrater i EU, sier for eksempel dette til Sky News:

- Et forbud mot symboler er ikke det samme som forbud mot det onde.

Franco Frattini, ansvarlig for justisspørsmål i EU, sier han er åpen for å diskutere forslaget allerede på justisministermøtet den 27. januar.

FORESLÅS FORBUDT: Slike symboler er det en del tyske politikere ikke vil se. Nå foreslår de at EU legger ned forbud, slik ordningen allerede er i Tyskland.
OPPSIKT: Her noen av forsidene i dagene etter at bildene av Prins Harry i naziuniform kom ut.
«KONGELIG IDIOT»: Det er den tyske sosialisten Helmut Kuhnes karakteristikk av Prins Harry.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media