- Foreslo å drepe henne

Først solgte skolejentene henne til en 31 år gammel mann for 200 kroner, før de mishandlet henne seksuelt selv. Ei jente (14) foreslo at de skulle drepe jenta de mishandlet , kom det fram i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To 15 år gamle jenter står tiltalt for grov vold, voldtekt og seksuell mishandling av en jevnaldrende jente fra Rognan sa seg ikke skyldige etter tiltalen da saken mot dem startet i Bodø Tingrett i dag.

Mandag 6. mai 2001 ble ei 15 år gammel jente mishandlet og voldtatt over flere timer av fem venninner på tettstedet Rognan i Nordland. Bare to av jentene var over 15 år gamle da mishanldingen skjedde, og det er de to som nå står tiltalt i Salten Tingrett.

I dag har den ene av de to jentene forklart at det var ei yngre jente på 14 år som hadde kommandoen under overgrepene. Ifølge Avisa Nordland turte ikke den nå tiltalte jenta å motsi henne jenta av frykt for å få unngjelde selv.

Hun forklarte også at hun hadde forsøkt å protestere.

- Hun sa «vi dreper henne», men jeg sa at det kunne vi ikke gjøre, forklarte jenta i retten, melder Avisa Nordlands nettutgave.

Den tiltalte jenta forklarte i retten i dag at hun var tilstede under mesteparten av mishanldingen, men at hun ikke hadde noen aktiv rolle.

Jengegjengen hadde kommet i kontakt med en asylsøker utenfor hotellet på Rognan, og de avtalte at han betalte 200 kroner for å ha sex med deres venninne.

Den tiltalte jenta forklarte at de etter dette spiste på gatekjøkkenet før de selv fortsatte mishandlingen av jenta. Hun fortalte i retten at de også misbrukte jenta seksuelt, og at hun selv skaffet flere av gjenstandene som ble brukt til mishandlingen.

Les mer hos Avisa Nordland her.

(Dagbladet.no)

SOLGT FOR 200 KRONER: Her i denne gamle låven i Rognan sentrum ble 15-åringen solgt til en 31 år gammel mann.