DISKUTERTE LIV I VERDENSROMMET:Flere profilerte ledere i NASA møttes m,andag denne uke til paneldebatt der temaet var liv i verdensrommet.  Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix
DISKUTERTE LIV I VERDENSROMMET:Flere profilerte ledere i NASA møttes m,andag denne uke til paneldebatt der temaet var liv i verdensrommet. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer

- Forestill deg øyeblikket når hele verden våkner til nyheten: Vi er ikke alene

NASA tror det er liv på andre planeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en paneldebatt tidligere denne uka, der temaet var hvordan man leter etter liv på andre planeter, uttalte NASA at de ikke tror vi er alene.

- Om vi tror det er liv utenfor jorda? Jeg vil si at de fleste av mine kolleger her i dag vil si at det er usannsynlig at vi mennesker står alene i det grenseløse universet, sa NASA-sjef og tidligere astronaut Charles Bolden, ifølge Los Angeles Times.

Hele debatten ble filmet, og er seinere lagt ut på Youtube.

Jordliknende planeter Ifølge Matt Mountain, leder for Space Telescope Science Institute i Baltimore, vet vi i dag at det finnes minst 100 milliarder planeter i vår galakse.

-  Vi visste ikke det for fem år siden. Det har Kepler og NASA avdekket for oss, sier Mountain, som fortsetter:

- Vi vet nå hvordan liv kan se ut. Vi vet hvor alle stjerner som befinner seg inntil 200 lysår fra sola er. Vi vet hvor lenge en stjerne lever. Kepler har til og med regnet ut hvor mange planeter det er i vår galakser. Og det oppsiktsvekkende er at mellom 10 og 20 prosent av stjernene har jordliknende planeter.

- Våkner til nyheten Men for å oppdage en planet der det er liv, er det behov for en ny generasjon teleskoper, mener han.

- Via forskning og NASAs teknologi kan vi for første gang i menneskenes historie gjøre en oppdagelse som vil endre jorda. Forestill deg det øyeblikket når hele verden våkner til nyheten om at vi ikke lenger er alene i universet, sier Mountain.

NASA håper å finne ut mer allerede i 2018, når James Webb-teleskopet skytes ut. De vil da se etter gasser i planetenes atmosfærer som utelukkende kan være produsert av livsformer.

- Med James Webb har vi vår første muligheten til å finne liv på andre planeter, men vi må være heldige - vi må slå oddsene, sa planetforsker Sara Seager, ifølge LA Times.

James Webb-teleskopet er et infrarødt teleskop til 8,8 milliarder dollar (51,1 milliarder kroner).

>TROR PÅ LIV: - Om vi tror det er liv utenfor jorda? Jeg vil si at de fleste av mine kolleger her i dag vil si at det er usannsynlig at vi mennesker står alene i det grenseløse universet, sa NASA-sjef og tidligere astronaut Charles Bolden. FRoto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix
>TROR PÅ LIV: - Om vi tror det er liv utenfor jorda? Jeg vil si at de fleste av mine kolleger her i dag vil si at det er usannsynlig at vi mennesker står alene i det grenseløse universet, sa NASA-sjef og tidligere astronaut Charles Bolden. FRoto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer