Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forfall

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Med hjelp fra Norsk institutt for kulturminneforskning har Riksrevisjonen undersøkt hvordan fem av de største statlige museene bevarer og sikrer kulturskattene. Resultatet er nedslående. Én ting er at bare 0,11 prosent av alle gjenstandene som forvaltes, er stilt ut. Det vitner ikke akkurat om satsing på området. Langt mer alvorlig er det imidlertid at mellom 60 og 70 prosent av samlingene ved de tre universitetsmuseene blir vurdert som dårlig eller ikke tilfredsstillende. Det dreier seg om manglende vedlikehold, dårlig klima, liten sikring og ødeleggende lysforhold.
  • Det synes etter hvert å bli regelen at rapporter fra kultursektoren avslører hvordan politikernes manglende interesse har ført til nedprioritering. Her er det snakk om bevaringen av vår kulturarv og vår felles hukommelse. Spørsmål om hvorvidt vi har råd til å bevilge nok til at forfallet stanses, burde være hevet over diskusjon.

Dessverre tviler vi på både kulturministerens og andre politikeres forståelse av museenes betydning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media