Forfalskerfamilien som hatet kunsten

Familien Greenhalgh fra England svindlet kunstelskere i nesten 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:no): Dette er den utrolige historien om Shaun Greenhalgh (47), moren Olive (83) og faren (84) som lurte en hel kunstverden i nesten to tiår.

Hvorfor? De kunne rett og slett ikke fordra kunsten og ville bevise at de kunne kopiere alle historiens verk, melder den britiske TV-stasjonen BBC.

Ved å kopiere skulpturer og bilder fra forskjellige tider av kunsthistorien, solgte de disse som ekte til villedete kjøpere.

- Shaun Greenhalgh følte han var en bedre artist enn det han noengang kunne bli anerkjent som. Han utviklet derfor et generelt hat mot kunstmarkedet og egentlig hele kunstetablissementet, sier politibetjent Vernon Rapley ved kunstavdelingen ved London-politiet til BBC.

Bestefar på auksjon

Selve mesterverket familien klarte å gjennomføre var mot bystyret i Bolton. De solgte dem en skulptur av «Prinsessen av Amarna», en falsk egyptisk statue fra oldtiden til den nette sum av 400.000 pund.

Det finnes virkelige versjoner av skulpturen, men sønnen Shaun lagde en versjon basert på en original kopi fra en katalog fra 1892 med detaljer av et salg av denne skulpturen i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer