- Forfalsket brudebilde for å få bli i Norge

Vietnamesisk kvinne (30) brukte forfalsket bilde som bevis, ifølge Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) Oslo tingrett fastslår etter en helhetsvurdering at ekteskapet mellom kvinnen og mannen (36) er proforma. Kvinnen fikk innvilget oppholdstillatelse i Norge 10. januar 2005 på grunn av såkalt familieetablering. I februar fikk Agder politidistrikt mistanken om at ekteskapet var proforma, og startet etterforsking.
36-åringen fra Kambodsja, som er norsk statsborger, har forklarte at han skulle få 250.000 kroner for å gifte seg med kvinnen. I ettertid trakk han denne forklaring, og hevdet at politiet la ordene i munnen på ham.

Fyllesyk
— Jeg var i bakrus, og det eneste jeg tenkte på, var å komme meg hjem, forklarer 36-åringen.
Kvinnen har konsekvent holdt fast på at ekteskapet er reelt. Både hun og 36-åringen har i retten forklart at det er vanlig å manipulere bilder i Vietnam. Tingretten er skeptiske til denne forklaringen i den aktuelle sammenhengen.
— Er dette bakgrunnen for manipulasjonen, var det ingen grunn til at kvinnen skulle nekte for dette i politiforklaringer to ganger, konkluderer dommeren.

Falsk bopel
Ifølge opplysninger til politiet skal paret aldri ha bodd sammen. Kvinnen skal ha bodd sammen med tante og onkel i Kristiansand, mens 36-åringen skal ha bodd sammen med en kamerat. Mannen forklarte også til politiet at han bare oppbevarte litt klær og andre eiendeler hos kvinnen i tilfelle kontroll fra politiets side.

Etter avsløringen om proformaekteskap, besluttet Utlendingsdirektoratet (UDI) å utvise kvinnen fra Norge. Utlendingsnemnda (UNE) stadfestet UDI-vedtaket i februar i år. Kvinnen saksøkte deretter UNE i et forsøk på å få bli i Norge. Tingretten har altså frifunnet UNE, og bestemt at kvinnen skal betale 39.000 kroner i saksomkostninger.