Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forfalsket døde pasienters resepter

Legen er tiltalt for å ha forfalsket en rekke resepter på dopingmidler. Han er fortsatt i jobb på Helgelandssykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser veldig alvorlig på denne saken og jobber med den nå, sier informasjonssjef Randi Erlandsen ved Helgelandssykehuset til Dagbladet.no.

Legen har en avtale med sykehuset og er fortsatt i jobb. I løpet av dagen skal ledelsen ved sykehuset bestemme om mannen får fortsette.

- Vi venter på en tilbakemelding fra de rette myndighetene, sier Erlandsen.

De har vært i kontakt med både fylkeslegen og helsetilsynet for å finne ut hva de kan gjøre. Informasjonssjefen forteller at de først fikk greie på den alvorlige tiltalen mot en av deres leger da de leste avisene i dag.

- Forfalskning

2. juli ble det tatt ut tiltale mot legen, skriver Trønder-Avisa. Ifølge avisa er han tiltalt for grove brudd på taushetsplikten og for dokumentfalsk.

Saken begynte å rulle da en vaskehjelp fant lister med pasientnavn kastet i ei søppelbøtte på Trondheim Lufthavn Værnes. Ledelsen ved sykehuset ble varslet og politiet i Namsos startet etterforskning.

Under ransaking av den utenlandske legens leilighet fant politiet store mengder reseptbelagte dopingmidler. Ifølge Trønder-Avisa dreier det seg blant annet om Primoteston-Depot, Deca-Durabolin og Efedrin. Til sammen skal det dreie seg om over 1000 miligram.

Politiet mener at legen skrev ut fiktive resepter til pasienter som hadde vært innom sykehuset Namsos. Flere av dem var døde da mannen skrev ut reseptene, skriver T-A.

Fikk sparken

Sykehuset i Namsos reagerte sporenstreks da listene ble funnet for to år siden.

- Vi anmeldte saken umiddelbart, brøt alle kontakter med legen og rapporterte saken til tilsynsmyndighetene, sier direktør Reidar Tessem ved Sykehuset Namsos til T-A.

Legen selv stiller seg helt uforstående til tiltalen som ble tatt ut 2. juli i år.

- Tiltalen er bygd på fullstendig feilaktig grunnlag. Jeg har ikke misbrukt noe som helst, sier han til T-A.

Han sier til avisa at han kun har skrevet ut lovlige medisiner til pasienter på lovlig vis. Legen hevder at hans tidligere arbeidsgiver handlet i panikk da de ikke ville ha ham i arbeid lenger. Mannen er i tillegg siktet for to voldsepisoder tidligere i år.

I løpet av dagen blir det trolig klart om Helgelandssykehuset kommer fram til det samme.