Spania:

Forfalsket hjerteinfarkt for å slippe regning

Etter 19 «hjerteinfarkt» og 19 arrestasjoner, forsøkte mannen nok en gang å framføre signatur-nummeret.

DET SISTE «ÅSTEDET»: Mannen (50) kastet seg ned på gulvet og framførte skuespillet på restauranten El Buen Comer. Foto: El Buen Comer
DET SISTE «ÅSTEDET»: Mannen (50) kastet seg ned på gulvet og framførte skuespillet på restauranten El Buen Comer. Foto: El Buen Comer Vis mer
Publisert
Annonse

«Han starter alltid med en russisk salat, som han skyller ned med en whisky. Til hovedrett bestiller han noe godt og dyrt, som entrecôte eller hummer. Og mer whisky. Og til dessert, gjerne ett eller to glass whisky til - ofte en White Label. Og så kommer politiet», skriver den spanske storavisa El Pais.

Den 50 år gamle mannen fra Litauen ble i slutten av september nok en gang arrestert av spansk politi i byen Alicante.

Ifølge flere medier i landet, deriblant Murcia Today, skal 50-åringen nemlig ha forfalsket 20 hjerteinfarkt på like mange restauranter.

Det har resultert i hele 20 arrestasjoner, opplyser det spanske internasjonale nyhetsbyrået EFE.

Hvorfor? For å slippe unna regningen.

Den siste framførelsen

De beskriver 50-åringen med utseende til en «velstående turist», som alltid er høflig og velkledd. Likevel går han under det negativt ladde kallenavnet «gastrojeta» blant restauranteiere og politiet i byen.

«Gastrojeta» er slang, men grovt oversatt betyr det «frekk matelsker».

Mannens siste krumspring, som førte til den 20. arrestasjonen, fant sted på tapasrestauranten «El Buen Comer» i gata Calle Mayor sentralt i Alicante.

Han er sett av flere millioner og over natta ble Fadi Kassem Mohamad kjent som «Laserturken». I 2023 møter han reporteren som fikk ham til å gå viralt. Bilder med tillatelse fra TV 4. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Denne gangen gikk han for den klassiske, spanske retten paella - akkompagnert av to glass whisky. Regningen kom på 34,85 euro, rundt 410 kroner med dagens kurs.

Da måltidet var fortært, og regningen som alltid ubetalt, forsøkte litaueren å forlate bordet usett.

En årvåken kelner oppdaget imidlertid 50-åringen, og ba ham om å betale regningen. Mannen påsto at han bare skulle opp på hotellrommet og hente penger.

Da 50-åringen ikke ble trodd, kastet han seg ned på gulvet, hvor han elegant forsøkte å forfalske sitt 20. hjerteinfarkt på ett år.

- Smiler alltid under arrestasjon

Men i stedet for å ringe ambulansen, kontaktet restauranten politiet. En av betjentene som rykket ut kjente igjen den beryktede «gastrojeta».

Han hadde nemlig vært med på å arrestere mannen fire ganger tidligere.

Ifølge Murcia Today har mannen alltid et smil om munnen når han blir lagt i jern, og oppleves verken som flau eller berørt av de helhjertede forsøkene på gulvet.

«Faktisk har han flere ganger sittet rolig ved bordet sitt og fullført glasset med whisky, mens han venter på politiet», skriver avisa.

Mannen skal ikke ha en fast bopel i Spania, men det antas at han har oppholdt seg i landet siden november i fjor. Det var nemlig da infarktene satt i gang for fullt.

Det vites ikke hvor mange ganger mannen faktisk har klart gjennomføre det berømte akten uten å bli gjennomskuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer