Coronabaluba

Forfalsket på Twitter: - Alle midler tas i bruk nå

En fortvilet Molde-ordfører forsøker å få bukt med de falske Twitter-meldingene. Kontoen har bedt Erna Solberg om «en kjapp debrief» og følger bare én person: Peder Egseth.

LITE IMPONERT AV HVA DERE HAR FÅTT TIL: Molde-ordfører Torgeir Dahl har sitt såre strev med å fjerne Twitter-kontoen som sender ut meldinger i hans navn.
LITE IMPONERT AV HVA DERE HAR FÅTT TIL: Molde-ordfører Torgeir Dahl har sitt såre strev med å fjerne Twitter-kontoen som sender ut meldinger i hans navn. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 108 000 +518
innlagt218 -3
døde 711 +3
påvist smittet 142 000 000+693.4K
døde 3 030 000 +10.5K
Se mer

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) har stått i stormen etter at han angrep Oslos coronahåndtering i helga.

Nå er han også utsatt for et dataangrep: Noen har opprettet en Twitter-konto i hans.

Kontoen følger bare én person - statssekretær Peder Egseth (H).

Dette bekrefter ordføreren overfor Dagbladet. Han mener situasjonen tyder på at «alle midler» nå er lov.

FLAUT: -Fra nå av vil Synnøve Almås Harstad si at hun kommer fra en kommune i nærheten av Kristiansund. Video: Ingunn Dorholt / Lars E. Bones Vis mer

- Jeg er fortsatt opptatt. Arbeider for å få slettet en falsk Twitter-profil. Alle midler tas i bruk nå, skriver han i en SMS til Dagbladets reporter i Molde.

Dahl har ikke besvart Dagbladets spørsmål om hvem han mener tar i bruk disse midlene mot ham, eller utdypet hva han mener med utsagnet.

Baluba

Det omstridte angrepet fra Dahl på Oslos coronahåndtering hadde medregi fra statssekretær Peder Egseth (H) ved statsministerens kontor.

Særlig i Arbeiderpartiet reagerte man voldsomt da det ble kjent at Egseth hadde bistått Dahl, og at de to hadde snakket sammen fire ganger på telefon gjennom helga. Først nektet Dahl for at de to hadde kontakt.

OPPHETET: Stemningen ble opphetet, mellom helsebryåd Robert Steen og Molde ordfører Torgeir Dahl, under en debatt på NRK. Video: NRK. Vis mer

Erna Solberg måtte til slutt gå kanossagang. Hun ringte, etter først å ha kalt saken «unødvendig», byrådsleder Raymond Johansen for å beklage.

Også Egseth har beklaget saken.

Tvitrer Peder Egseth

Den forfalskede Twitter-kontoen prydes av et bilde av ordfører Dahl, og har 1200 følgere.

Også bioen på Dahls Twitter-kontoen er et stikk til Molde-ordføreren: «Lite imponert over hva dere har fått til» - et ekko av Dahls kritikk av Oslo.

Kontoen var sist synlig aktiv for 19 timer siden, da den sendte ut et bilde av ordføreren iført gule bukser på sitt kontor.

Kontoen har også sendt avgårde flere tweets til nevnte Peder Egseth, og bedt Erna Solberg og nevnte Egseth om «en kjapp debrief på Teams».

Status vaksinasjon Full oversikt

1 068 342 (19.9%)i Norge har fått dose nr 1
300 998 (5.61%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer