Coronabaluba

Forfalsket på Twitter: - Alle midler tas i bruk nå

En fortvilet Molde-ordfører forsøker å få bukt med de falske Twitter-meldingene. Kontoen har bedt Erna Solberg om «en kjapp debrief» og følger bare én person: Peder Egseth.

LITE IMPONERT AV HVA DERE HAR FÅTT TIL: Molde-ordfører Torgeir Dahl har sitt såre strev med å fjerne Twitter-kontoen som sender ut meldinger i hans navn.
LITE IMPONERT AV HVA DERE HAR FÅTT TIL: Molde-ordfører Torgeir Dahl har sitt såre strev med å fjerne Twitter-kontoen som sender ut meldinger i hans navn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) har stått i stormen etter at han angrep Oslos coronahåndtering i helga.

Nå er han også utsatt for et dataangrep: Noen har opprettet en Twitter-konto i hans.

Kontoen følger bare én person - statssekretær Peder Egseth (H).

Dette bekrefter ordføreren overfor Dagbladet. Han mener situasjonen tyder på at «alle midler» nå er lov.

- Jeg er fortsatt opptatt. Arbeider for å få slettet en falsk Twitter-profil. Alle midler tas i bruk nå, skriver han i en SMS til Dagbladets reporter i Molde.

Dahl har ikke besvart Dagbladets spørsmål om hvem han mener tar i bruk disse midlene mot ham, eller utdypet hva han mener med utsagnet.

Baluba

Det omstridte angrepet fra Dahl på Oslos coronahåndtering hadde medregi fra statssekretær Peder Egseth (H) ved statsministerens kontor.

Særlig i Arbeiderpartiet reagerte man voldsomt da det ble kjent at Egseth hadde bistått Dahl, og at de to hadde snakket sammen fire ganger på telefon gjennom helga. Først nektet Dahl for at de to hadde kontakt.

Erna Solberg måtte til slutt gå kanossagang. Hun ringte, etter først å ha kalt saken «unødvendig», byrådsleder Raymond Johansen for å beklage.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer