Forfalsket sin egen død

I 2020 ble det lagt ut en post på Facebook om at forfatter Susan Meachen hadde tatt sitt eget liv, melder BBC. Nå avslører hun at det hele var oppspinn.

FULL FORVIRRING: Ifølge Amazon-biografien sin skal forfatteren bo i Tennessee sammen med mannen sin, to katter og fire slanger. Skjermdump: Facebook
FULL FORVIRRING: Ifølge Amazon-biografien sin skal forfatteren bo i Tennessee sammen med mannen sin, to katter og fire slanger. Skjermdump: Facebook Vis mer
Publisert

Denne plott-twisten kunne knapt noen forutse.

I september 2020 ble det publisert en post i bokklubben The Ward på Facebook. En kvinne som utga seg for å være datteren til forfatteren Susan Meachen, annonserte at moren var død.

Angivelig hadde hun tatt sitt eget liv som følge av det som ble hevdet å være mobbing i bokmiljøet, skriver BBC.

To år seinere står Meachen «opp fra de døde» gjennom et innlegg på sosiale medier. Innlegget ble møtt av sjokk og forvirring blant både fans og venner.

Nå spekulerer flere om det hele var et PR-stunt.

Skylder på mobbing

Den sjokkerende tilbakekomsten har etterlatt internettsamfunnet i sjokk og sinne.

- Når det kom ut at en av våre egne hadde tatt sitt eget liv, var det destruktivt nok, og vi sørget over det, sier forfatter og tidligere venninne av Meachen, Samantha A. Cole, til BBC.

Så begynte ryktene å spinne om at Meachen hadde blitt mobbet, og at dette var grunnen til at hun tok sitt eget liv.

Dette skal ha ført til splittelser og skyldfordeling i gruppa, som varte i flere måneder, har Cole uttalt til Rolling Stone.

I to år har gruppa markert datoen for dødsfallet til Meachen. Auksjoner har blitt holdt til ære for henne, og det skal også ha blitt opprettet innsamlingsaksjoner for å dekke utgiftene til begravelse.

Nå føler flere seg snytt, og anklager henne for svindel.

- For meg er dette noe som bare skjer i fiksjon, sier Cole.

- Jeg vil aldri helt klare å forstå hva hun har tenkt, for folk gjør bare ikke sånt, legger hun til.

- De skulle ønske jeg var død

Meachens tidligere redaktør, Kasey Hill, er blant de få som har vært i kontakt med forfatteren etter at tilbakekomsten ble annonsert.

Ifølge henne bekrefter Meachen at hun har forfalsket sin egen død. Hun har derimot nektet for å ha mottatt penger for å dekke begravelsen.

- For å være ærlig, etter alt, så er det vanskelig å vite hva som er sant og hva som er løgn, sier Hill.

I et intervju med Michael Gallagher på nettstedet Upstream Reviews, skal det som angivelig er Meachen, ha forsvart sine handlinger.

- Til de som donerte, så vil jeg igjen understreke at dette ikke var krevd av dem. Jeg er lei for at de føler seg svindlet, men de valgte å donere. Det blir ikke på magisk vis et lån fordi de angrer på det, sier hun, og fortsetter:

- Den ene forskjellen nå fra tidligere er at jeg er i live. Ville de heller foretrukket at jeg var død? Så hadde de vært glade for å ha donert? Det virker som om det de sier, er at de skulle ønske jeg var død.

- Ikke noe å vitse om

Påfunnet til Meachen har samtidig gått viralt på Twitter.

«Alle er sinte på kvinnen som forfalsket sin egen død fordi folk ikke er klare for å innrømme at det er den kuleste tingen en forfatter har gjort på hundre år,» skriver en bruker på plattformen.

Over 100 000 har likt kommentaren, men flere reagerer på at forfatteren valgte selvmord som dødsårsaken.

- Selvmord er ikke noe å vitse om eller hevde å ha skjedd for å få oppmerksomhet, sier Samantha Cole til Rolling Stone.

Både BBC og Rolling Stone har forsøkt å kontakte Meachen for ytterligere kommentarer, uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer