Baneheia-drapene

Forfatter drapstruet etter bok om Viggo Kristiansen

- Jeg merker at det er høy temperatur i debatten, sier Bjørn Olav Jahr.

TRUSLER: Bjørn Olav Jahr har opplevd å bli truet etter å ha kommet med boka der han skriver at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TRUSLER: Bjørn Olav Jahr har opplevd å bli truet etter å ha kommet med boka der han skriver at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mer enn 17 år har gått siden en av Norges mest omtalte drapssaker fant sted. Baneheia-drapene, der Lene Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble voldtatt og knivdrept, fikk massiv oppmerksomhet i media. Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble senere dømt til henholdsvis 21 års forvaring og 19 års fengsel.

I oktober i fjor slapp Bjørn Olav Jahr boka «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet». Der slår forfatteren og journalisten fast at utfallet av rettssaken egentlig burde vært et helt annet. Han mener bevisene taler for at Kristiansen er utsatt for justismord, og egentlig er uskyldig.

Påstandene har i ettertid vakt sterke reaksjoner.

Truet med nakkeskudd

- Jeg merker at det er høy temperatur i debatten, og jeg har fått noen få trusler i etterkant av bokutgivelsen. Det mest ekstreme har vært en SMS med ordlyden «skulle hatt et nakkeskudd», forteller Jahr til Dagbladet.

Forfatteren har så langt ikke gått til anmeldelse av noen av personene bak truslene som har kommet i løpet av de siste tre månedene.

Han har likevel vært i kontakt med politiet og tatt vare på dokumentasjon i tilfelle situasjonene skulle endre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer