Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forfatter drept av 11 venner

MADRID (NTB-AFP): En lam spansk forfatter fikk hjelp til å dø av 11 mennesker etter flere ganger å ha blitt nektet retten til å ta sitt eget liv, skriver avisen El Pais i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramon Sampedro (55), var i Spania kjent for boken «Brev fra helvete», som han skrev med munnen. Han døde etter å ha inntatt blåsyre 12. januar i den nordvest-spanske byen Boiro.

Sampedro ble lam i armene og beina etter en dykkerulykke i 1968. Siden har han flere ganger kjempet for retten til å få dødshjelp. Ifølge spansk lov kan de som gir dødshjelp få 10 års fengsel.

Sampedro utarbeidet en komplisert plan der 11 mennesker hjalp ham med å dø. En person kjøpte blåsyren, en analyserte giften, en annen beregnet hvor stor dosen skulle være, og en person leverte giften i Sampedros leilighet.

Delte oppgavene

En person tok imot giften, en annen blandet den ut med vann. Nok en person helte giften i et glass, og en annen plasserte et sugerør i glasset. Den niende personen førte glasset med sugerøret mot Sampedros lepper. Den tiende personen skrev ned Sampedros selvmordsbrev som fratok alle som hjalp ham for ansvaret. Den siste personen filmet alt på video. Filmen er nå overlevert statsadvokaten. Den 11. personen risikerer nå å bli siktet fordi vedkommende var den eneste som hadde kjennskap til hele planen og var til stede hele tiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!