Forfatter landet på slottet

I et forsøk på å få gitt ut boka si, landet australieren i dag i forgården til Buckingham Palace med en paraglider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brett De La Mare (36) sitter i arresten etter det originale bokstuntet tidligere i dag.

Venninnen hans, Monica Kelly (22), forteller pressen at De La Mare svært gjerne vil gi ut «Canine Dawn» - en roman om «sex, penger og eventyr». Så langt har ingen forlag takket ja, og som han skriver på hjemmesida si: «Jeg er klar for å gjøre hva som helst av galskap for å gi ut boka».

Og galskapen i dette tilfelle var å lande på slottsplassen i 14-tida. Da hadde et politihelikopter fulgt ferden hans, og han ble straks pågrepet. I ettermiddag sitter gjerningsmannen i avhør på en stasjon i London sentrum, bekrefter politiet overfor nyhetsbyrået AP. Politiet har så langt ikke offisielt bekreftet at det er De La Mare som er pågrepet.

Den britiske kongefamilien var ikke hjemme da australieren kom flygende. Ideen fikk han kanskje fra amerikaneren James Miller som landet på slottstaket med paraglider i 1994. Han rakk å flekke av seg klærne og vise fram sin grønnmalte hud før sikkerhetsfolkene fikk kloa i ham.

GLAD I OPPMERKSOMHET: Brett har tidligere terget på seg New York-politiet med sine luftige stunt.
KONGELIG LANDING: Dette bildet ble tatt av slottsplassen i formiddag. Få timer seinere deiset en pr-kåt australier ned fra himmelen.