Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forfatter pekte på Skandiamannen

I boka «Den osannolika mördaren» peker forfatteren Thomas Petterson på Stig Engström, også kjent som Skandiamannen, som Olof Palmes drapsmann.

REKONSTRUKSJON: Noen måneder etter drapet på Olof Palme medvirket den antatte drapsmannen i en rekonstruksjon på SVT. Vis mer

Boka utkom i 2018, etter at Petterson hadde jobbet i tolv år med saken. Han var da overbevist om at Engström sto bak en av tidenes mest omtalte drapssaker.

Petterson intervjuet vitner, gravde i etterforskningsmaterialet og hadde også kontinuerlig kontakt med Palme-gruppen i politiet.

– Den første eposten jeg skrev, var til spaningsleder Stig Edqvist 2011, deretter hadde jeg kontakt med Dag Andersson i hans tid og nå i Dag Melander og Krister Petersons tid. Det har alltid handlet om Skandiamannen, sier Petterson i et intervju med SVT onsdag morgen – før resultatet ble kjent.

– Jeg ble avhørt i september 2017, og i den forbindelse forklarte politiet at de nå skulle utrede Skandiamannen ordentlig. For meg var det som å gå i mål. Det har vært en lang prosess og mye research, der målet var å rette etterforskningen mot Skandiamannen, sier Petterson.

Pettersons bok ble i 2018 belønnet med Guldspaden, Sveriges høyeste utmerkelse for gravende journalistikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!