Forfatterbølla Ari ble prinsessekjæreste

Etter en rekke negative presseoppslag om prinsessen og hennes kjærlighetsliv tok Slottet affære. I løpet av et halvt år er urokråka og bohemen Ari Behn (29) forvandlet til en stilltiende prinsessekjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den smilende og romantiske gutten som slentret inn i Slottets ballsal sammen med prinsessen har i en årrekke tilhørt en bråkete gruppe kunstnere i hovedstaden. Det siste året har han forandret seg mye som person, mener kretsen rundt ham. Borte er de mest sprelske påfunnene. En av årsakene er at Slottet ettertrykkelig har gitt uttrykk for at de ikke ønsket flere skandaleoppslag.

- Kongeparet har i dag et godt inntrykk av Ari Behn, men det var en periode i vår da det var vanskelig, sier en slottskilde.

Holder lav profil

Etter at det ble klart at det var alvor mellom de to, har Ari forandret seg mye. Han har vært mindre sammen med sine gamle venner, og sjeldnere ute på byen. Medieoppmerksomheten har gjort at han har passet på hvilke debatter han har hengt seg på.

Forfatteren Ari Behn, som tidligere kunne virke som en høyrøstet og opprørsk mann, holder en lavere profil. Vissheten om at han til enhver tid blir omtalt som prinsessens kjæreste, har gjort at han har valgt å være mindre i fokus.

- Han har lært av sine erfaringer det siste året. Han har tilpasset seg den nye livssituasjonen på en fin måte.

- For meg er han fortsatt den samme, og det er selvsagt veldig hyggelig å se hvor lykkelig han er sammen med prinsessen, sier Ari Behns søster, Anja Bjørshol.

Også Ari Behn og prinsesse Märtha Louise medgir at det siste året har vært spesielt.

- Det siste året har også vært veldig vondt, sa prinsesse Märtha Louise under torsdagens pressekonferanse med en klar henvisning til hvordan kjærestens liv har blitt omtalt i media.

For Slottet har det også vært viktig å bygge opp en annen Behn-image. Fra «bohem» med utagerende festing til en stilfull prinsessekjæreste.

Märtha-kritikk

I den innledende fasen av forholdet var prinsesse Märtha Louise bindeleddet mellom Slottet og kjæresten. Også hun har måttet tåle kritikk, blant annet etter at hun ble av bildet sammen med Ari i Moss, mens kongeparet var på statsbesøk i Japan.

- Kongeparet likte svært dårlig at de måtte bruke den første dagen av statsbesøket til å kommentere prinsessens kjærlighetsliv, sier flere kilder.

Paret skal deretter ha fått råd fra både familien og de ansatte på Slottet om hvordan de skal gå fram. Da paret var invitert til Bjørnsonfestivalen i Molde, tok Slottet kontakt med arrangøren og poengterte hvor viktig det var at det var stor avstand mellom de to under arrangementer. Denne kunstige avstanden skal ha vært noe av det som tæret mest på forholdet. Ari, som blant venner er kjent som en åpenhjertig og snakkesalig person, har måttet lære seg til å ha en lavere profil.

Ett av rådene fra Slottet har vært at Behn måtte holde seg for god til å kommentere presseoppslag. Like etter at forholdet ble kjent, viste TV2 et opptak av en dopflørtende forfatter på reportasjetur i Las Vegas. Etter at Kjetil Rollnes kalte Behn «svigersønnen fra helvete» i en kronikk i Dagbladet, møtte Behn opp i redaksjonen med en hanske og utfordret Rollnes til duell.

TV-opptaket og opptrinnet i Dagbladet ble ikke godt likt av flere i staben på Slottet.

Utilgjengelig

- Det er helt naturlig at Ari må holde en lavere profil når han nå er forlovet med prinsesse Märtha Louise. Han har forandret seg overfor vennene sine etter at han ble sammen med prinsessen. Han må naturligvis tenke mer gjennom hva han sier og gjør.

- Det sier seg selv når man ser at alt han sier blir slått stort opp i mediene, sier kamerat og fotograf Per Heimly til Dagbladet.

Ari Behn har hatt flere samtaler med kongefamilien og de ansatte på Slottet. Forfatteren fikk råd om hvordan han skulle håndtere media.

Etter at forholdet til prinsessen ble kjent gjennom Dagbladet 8. mars i år, tok den ellers så mediekåte forfatteren et overraskende grep: Han gjorde seg nærmest utilgjengelig for pressen.

VILL: Ari med råbarskt og urbant image.
TAM: Den nye Ari, i bunad med knestrømper.