- Forferdelig å bli mistenkt

Foreldrene til Madeleine tilbakeviser rykter 100 dager etter forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til Madeleine McCann tilbakeviser ryktene i portugisisk presse om at de står bak datterens forsvinning. Lørdag er det 100 dager siden fireåringen forsvant.

- Vi vet at vi er helt uskyldige, og vi har fått fantastisk støtte, sier Gerry McCann i et intervju med BBC fredag.

- Det er forferdelig vanskelig når folk antyder at datteren din er død og at du kan ha vært involvert i dødsfallet, fremholder han.

Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz på Algarvekysten 3. mai. Letingen etter den fire år gamle jenta har så langt vært nyttesløs.

Torsdag meldte portugisiske aviser at politiet i landet tror den savnede jenta er død.

Ifølge avisene jobber politiet nå ut fra teorien om at den lille jenta kan ha dødd i leiligheten, og at dødsfallet er blitt forsøkt holdt skjult. Ifølge en rekke medier er det funnet blodspor i familiens leilighet, og disse sporene skal nå være sendt til Storbritannia for DNA-analyse.

- Vi har blitt her for å jobbe sammen med etterforskerne. Alt vi har gjort disse 100 dagene, er gjort i den tro at Madeleine var i live da hun ble bortført, og jeg har ikke sett noe som beviser det motsatte, sier Gerry McCann.

Det er planlagt en rekke arrangementer i forbindelse med at det lørdag er 100 dager siden Madeleine McCann forsvant. (NTB-AFP-Reuters).

 -GLEM MEG IKKE:  Youtube har opprttet en egen gruppe fort Madeleine og andre savnede barn. Foto: AFP/Scanpix.
-GLEM MEG IKKE: Youtube har opprttet en egen gruppe fort Madeleine og andre savnede barn. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer
HAR LETT I 100 DAGER: Foreldrene til Madeleine, Kate og GerryMcCann, tar kraftig til motmæle mot antydningene om at de har vært delaktig i at datteren forsvant for 100 dager siden. På en pressekonferanse i Portugal fredag sa de at de ikke har grunn til å tro noe annet enn at Madeleine fortsatt lever.
TURISTMÅL: Leiligheten som Madeleine McCann forsvant fra for 100 dager siden er blitt et turistmål i Praia da Luz i Portugal.