- Forferdelig å se huset etter brannen

- Det var helt forferdelig, både for Astrid, barna mine og meg selv, å se huset etter brannen, sier en sjokkert LO-leder Yngve Hågensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hågensen vil ikke spekulere i hvem som kan ha satt fyr på familiens bolig, men sier han håper at gjerningsmannen er en forvirret «gærning», og ikke for eksempel en nynazist med alvorligere baktanker.

- Hvis dette er prisen å betale for å være fagforeningsleder i Norge, ja så er det en høy pris, sier Hågensen.

På en uhøytidelig pressekonferanse utenfor sitt totalskadde hus på Ski i ettermiddag, bekrefter Yngve Hågensen at både han og Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen mottok brann-trusler i februar. De to var også sammen i Sør-Afrika da meldingen om brannen nådde reisefølget.

- Kjell og jeg snakket sammen da vi fikk truslene, og vi ble enige om at vi skulle gå til politiet med brevene. Det konkrete innholdet i brevet vil jeg ikke gå nærmere inn på, men jeg har stor tro på at politiet klarer å finne gjerningsmannen, sier Hågensen.

LO-lederen har vært inne i huset tidligere i dag, og sier til Dagbladet at en rekke kjære ting ble ødelagt under brannen.

- Jeg har ikke oversikt over alt sammen ennå, men natta og morgenen ble brukt til å redde en del av tingene våre.

- Det var en sjokkopplevelse å se hvordan huset så ut innvendig. Det var helt jævlig, fortsatte en tydelig beveget LO-leder i sitt møte med pressen.

Yngve Hågensen kom til familiens utbrente bolig ved 13.30-tiden i dag. I kveld møtte han pressen.