Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forferdelig, han tenker mye mer på foreldrene

Ulykkessjåfør sørger. Lys og bamser minner om ulykken etter barnehage.

OGSÅ NABOLAG I SORG: Et døgn etter dødsulykken er det brennende lys, blomster og bamser i ulykkeskrysset Tråkka / Stasjonsveien på Slemdal i Oslo. En to år gammel gutt døde mandag etter en påkjørsel i fotgjengerovergang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
OGSÅ NABOLAG I SORG: Et døgn etter dødsulykken er det brennende lys, blomster og bamser i ulykkeskrysset Tråkka / Stasjonsveien på Slemdal i Oslo. En to år gammel gutt døde mandag etter en påkjørsel i fotgjengerovergang. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Trafikkulykken på Slemdal i Oslo mandag har preget mange.

En toåring ble påkjørt og drept i et fotgjengerfelt da han var på vei hjem fra barnehagen sammen med foreldrene i overgangen mellom sein ettermiddag og vintermørke.

Foreldre, pårørende og ulykkessjåføren er i sorg. Barnehagen er stengt.

Sjåførens forsvarer, advokat Ellen Holager Andenæs, sier til Dagbladet at hun møtte sin klient mandag kveld.

- En fryktelig tragedie

Mannen i 60-årene skal være svært preget av ulykken.

- Han har det helt forferdelig, men tenker mye mer på hvor vondt foreldrene har det. Det er rett og slett en fryktelig tragedie, sier Andenæs.

FAMILIESTRØK: Ulykkeskrysset Tråkka / Stasjonsveien på Slemdal sett i dagslys dagen etter dødsulykken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
FAMILIESTRØK: Ulykkeskrysset Tråkka / Stasjonsveien på Slemdal sett i dagslys dagen etter dødsulykken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Sjåføren ble avhørt på ulykkesstedet mandag kveld.

- Han bidrar så godt han kan i politiets arbeid, sier advokaten.

Mannen er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 om aktsomhet og for brudd på straffelovens paragraf 281 om å forvolde død ved uaktsomhet.

Like før ulykken

Politiet er særlig interessert i å komme i kontakt med føreren av en bil som kom i Tråkka sørfra, og som svingte til venstre i Stasjonsveien like før klokka 16.35 mandag.

- Slik jeg har oppfattet det, har denne bilføreren vært på ulykkesstedet like før ulykkestidspunktet. Derfor er vi interessert i å snakke med vedkommende, sier politiadvokat Eric Lindset til Dagbladet.

- Vi har tatt en del vitneavhør, og planlegger å gjennomføre flere. Men det hadde vært greit å få snakket med denne bilføreren for å få et så utfyllende bevisbilde som mulig.