Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivdrapet i Haugesund:

- Forferdelig måte han døde på

Kjartan Slettemoen Hodne (35) ble brutalt knivstukket midt på lyse dagen i Haugesund sentrum tirsdag. Han døde senere av skadene. Familien er i sjokk, sier bistandsadvokaten.

ÅSTEDET: Blodflekker på fortauet i Haraldsgata i Haugesund sentrum vitner om den brutale hendelsen som fant sted der på formiddagen tirsdag. Politiet har siden drapet jobbet med kriminaltekniske undersøkelser på åsedet. De gjør også undersøkelser i et tilstøtende bygg, forteller de. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ÅSTEDET: Blodflekker på fortauet i Haraldsgata i Haugesund sentrum vitner om den brutale hendelsen som fant sted der på formiddagen tirsdag. Politiet har siden drapet jobbet med kriminaltekniske undersøkelser på åsedet. De gjør også undersøkelser i et tilstøtende bygg, forteller de. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- Det er klart at dette kommer som et forferdelig sjokk, og at ingen er forberedt på å miste barnet sitt, og at det barnet skal bli drept, sier Inger Marie Sunde, som representerer de etterlatte, til Dagbladet.

Det var rundt klokka 11.40 tirsdag at 35 år gamle Slettemoen Hodne ble knivstukket i Haraldsgata, en populær handlegate i Haugesund sentrum.

Hodne ble kjørt til sykehus, men døde av skadene like før midnatt tirsdag kveld.

SIKTET: En norsk statsborger i 30-åra hjemmehørende i Haugesund er siktet for drap. Han er ikke tidligere kjent for politiet, forteller poltiiadvokat Sveinung A. Andersen på en pressekonferanse. Video: Haugesunds Avis Vis mer

Vitner til drapet: - Et forferdelig syn

- Det er et forferdelig tap, og en forferdelig måte han har dødd på, sier bistandsadvokaten.

Ifølge politiet ble Slettemoen Hodne født i Stavanger, men hadde bostedsadresse i Haugesund.

- Familien trenger nå tid til å ta det innover seg og sørge, og så håper vi at vi gjennom etterforskningen kan få svar på det noe sånt etterlater av spørsmål, sier Sunde.

MIDT PÅ LYSE DAGEN: 35 år gamle Kjartan Slettemoen Hodne ble knivstukket i Haraldsgata midt i Haugesund sentrum. Flere ble vitner til hendelsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MIDT PÅ LYSE DAGEN: 35 år gamle Kjartan Slettemoen Hodne ble knivstukket i Haraldsgata midt i Haugesund sentrum. Flere ble vitner til hendelsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Flere personer ble vitner til den brutale hendelsen. To av dem, Sakawrat Haakonseth og Ulaiwan Simonsen, har fortalt til TV 2 om et forferdelig syn.

- Vi hørte høy skriking, så vi løp ut fra butikken for å se hva som skjedde. Da så vi en person ligge på bakken, mens en annen mann hakket i ham med en kniv, fortalte Haakonseth.

Varetektsfengslet i fire uker

En 37 år gammel mann er pågrepet kort tid etter at knivstikkingen ble meldt inn til politiet. Han ble først siktet for drapsforsøk, men siktelsen ble utvidet til drap etter at Slettemoen Hodne døde. Den sikta er norsk statsborger og bosatt i Haugesund. Mannen er ikke tidligere kjent av politiet.

Den drapssikta mannen ble torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon, samt medieforbud.

- Bakgrunnen for begjæringen er bevisforspillelsesfare. Siktede har tatt betenkningstid, sier påtaleansvarlig Øyvind Bore.

Den siktede mannen er fortsatt ikke avhørt, og det er ikke klart når det vil bli gjort et nytt forsøk på å avhøre ham.

Mannens forsvarer, Ole Christian Paasche, sa onsdag til Dagbladet at klienten hans selv pådro seg en skade og fikk behandling på sykehus. Forsvareren sa også at klienten trengte tid til å la det synke inn at hendelsen endte med et dødsfall.

Mange vitner

Politiet har, i samarbeid med Kripos, jobbet med kriminaltekniske undersøkelse på åstedet og i et tilstøtende bygg. Dette arbeidet vil også fortsette framover, ifølge politiet.

- Politiet har fortsatt fokus på å kartlegge hendelsesforløpet. I tillegg til undersøkelser på de nevnte stedene, jobbes det også med sikring og gjennomgang av mobile enheter. Avhør av vitner fortsetter også i dag, forklarer Bore.

Til TV 2 sa politiet onsdag at flere av vitnene til hendelsen har vært preget i ettertid.

- Det er åpenbart at det gir sterke inntrykk. Vi har hatt en rekke vitneavhør som har vært sterke, fortalte politiadvokat Sveinung Andersen til kanalen.

Politiet har innhentet video fra deler av hendelsen, både fra vitner og overvåkningskamera i sentrum.

- De som har sett eller filmet hendelsen bes ta kontakt med oss. Det er opprettet et eget tipsmottak for denne saken, og publikum kan enten ringe på telefon 02800 eller sende e-post til politiet på tips-rogaland@politiet.no, oppfordrer Øyvind Bore.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!