- Forferdelig og tragisk

Naboene i sjokk etter mistenkelig dødsfall i Grimstad.

SJOKK:  Den siktede litaueren pusset opp hos Ivar Tørresen i sommer. Foto: Erling Hægeland
SJOKK: Den siktede litaueren pusset opp hos Ivar Tørresen i sommer. Foto: Erling HægelandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIMSTAD (Dagbladet): - Dette er forferdelig og tragisk. Det så ut som om de var perlevenner. Da han stod ute og stelte med bilen sin var hun alltid sammen med ham, forteller Ivar Tørressen (72). Han er nabo til kvinnen som ble funnet død i Grimstad i går kveld og samboeren hennes som er siktet for legemsbeskadigelse med døde til følge.

Tørressen har hatt tettere kontakt med siktede enn mange andre.

-Han byttet panel i stua mi i sommer. Han gjorde en flott jobb. Han kan så mye og er svært allsidig vil jeg si. Jeg kan bare gi ham de beste skussmål, sier han til Dagbladet.

Sist gang han hilste på naboen er for en drøy uke siden.

Det litauiske paret bodde i en meget liten leilighet, der det tidligere var et lite trykkeri.  Politiet har plombert døra, men må nok inn igjen: En liten katt er nemlig innestengt i leiligheten.

Språkproblemer

Ifølge naboen snakker den pågrepne verken norsk eller eller engelsk.

- Det var vanskelig å kommunisere med ham, forteller han.

Ivar Tørresen synes det er skremmende at slike ting rammer det tette boligmiljøet midt i Grimstad. Pensjonisten så dramaet utfolde seg mandag kveld, da det først dukket opp en brannbil.

-Jeg trodde det var en pipebrann i området. Men da det kom to sykebiler og to politibiler, forstod vi at noe mer alvorlig var på gang. Politiet holdt på helt til morgenen, sier han.
Mistenkelig I går kveld ble en kvinne funnet livløs i en liten leilighet i Lillerore i Grimstad. Samboeren hennes er formelt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Politiet skal ha gjort funn i saken som gjør at de etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Advokat Øyvind Aakerøy er oppnevnt som forsvarer for litaueren.

-Jeg har ikke snakket med min klient eller fått noen dokumenter fra politiet, så jeg kjenner lite til saken, sier han.

Aakerøy regner med at et klarere bilde av saken vil avtegne seg i løpet av onsdag ettermiddag. Siktede er avhørt, bekrefter politiadvokat Haavard Ryengen. Avhøret er gjort uten forsvarer til stede, noe siktede ikke motsatte seg.

- Vi venter nå på den foreløpige obduksjonsrapporten. Den vil foreligge tidligst utpå dagen i morgen, sier politiadvokaten.   

MISTENKELIG DØDSFALL:  En kvinne ble i går funnet død i leiligheten der hun bodde i Lillerore i Grimstad. Samboeren er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Erling Hægeland
MISTENKELIG DØDSFALL: En kvinne ble i går funnet død i leiligheten der hun bodde i Lillerore i Grimstad. Samboeren er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Erling Hægeland Vis mer