«Forferdelig overgrep mot demokratiet»

Rubina Ranas ektemann, Jamshed Masroor, er opprørt over militærkuppet i Pakistan. Hans kone befinner seg for øyeblikket i Pakistan. - Det er trist at hæren nok en gang overkjører folket, sier Masroor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanere i Norge samlet seg i går rundt TV-skjermene for å følge med på hendelsene i hjemlandet. Da kveldsnyhetene gikk over skjermen, satt Venstre-politiker Jamshed Masroor alene foran TV-en.

Tidligere på dagen hadde han prøvd å komme i kontakt med kona Rubina Rana uten resultat. Rana, som ble landskjent som leder av 17.-mai komiteen i Oslo, skal etter planen komme tilbake til Norge på lørdag.

- Jeg vil prøve å komme i kontakt med henne i morgen. I dag har flyplassene vært stengt, men jeg regner med at dette vil ordne seg til helga, sier Masroor.

Ikke populær

Han var selv i Pakistan i juli, og fikk oppleve at befolkningen var delt i synet på statsminister Nawaz Sharif. Han mener likevel at det er et grovt overgrep når hæren overkjører folket.

- Jeg vet at mange i Pakistan syntes at Sharif var for liberal i forholdet til India. Jeg tror imidlertid ikke at det blir bedre med dette. Nå frykter jeg at forholdet til India vil tilspisse seg ytterligere, sier Masroor.

Han tror også forsvarssjef Pervez Musharraf vil møte spredte motstandsangrep fra folket.

- Jeg tror ikke at det vil bli noen borgerkrig, men enkelte spredte angrep vil det nok bli. Jeg tror ikke at det vil gå så langt at det blir kamper på gatene, sier Masroor. Han beskriver militærkuppet som nok en svart prikk på landets historie.

Tusener fra Norge

- Dette er fjerde gangen det er en maktoverdragelse med våpen i i Pakistan. Det pakistanske folket må forstå at det er demokratiet som gir resultater, sier Masroor.

Det var i går kveld vanskelig å komme i kontakt med den norske ambassaden i Pakistan. Ifølge Utenriksdepartementet befinner det seg for øyeblikket flere tusen nordmenn i landet. Den pakistanske ambassaden i Norge ville ikke kommentere saken i det hele tatt.

- Det er selvsagt at en gjør seg sine tanker. Dette er et klart overgrep, men jeg tror ikke det pakistanske folket vil gjøre opprør. Til det har hæren altfor mye makt, sier Masroor.