VIL FORTSETTE: Innvandringsminister Sylvi Listhaug sier hun er sikker på at hun skal klare å samarbeide med KrF. Foto: Lars Eivind Bones
VIL FORTSETTE: Innvandringsminister Sylvi Listhaug sier hun er sikker på at hun skal klare å samarbeide med KrF. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Sylvi Listhaug:

- Forferdelig skittkasting mot meg i valgkampen

Sylvi Listhaug er lykkelig over gjenvalget og braksuksessen for Frp i hjemfylket. Nå håper hun å få samarbeidet med støttepartiene på skinnene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandringsministeren har intet ønske om å forlate statsrådskontoret, og gjentok en rekke ganger overfor TV 2 tirsdag formiddag at «Dette er jeg sikker på at vi skal få til» på spørsmål om et samarbeid med Kristelig Folkeparti er forenlig med at hun fortsetter som statsråd.

VALGBOD: SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski lukter tidlig regjeringskrise etter at det ble bestemt at den blå regjeringen får fortsette i fire år til. Vis mer

- Jeg har en ambisjon om å fortsette. Jeg håper ting roer seg litt ned nå etter valgkampen. Det har vært en forferdelig skittkasting og fokus på meg som enkeltperson. Nå må vi gå videre, sier Listhaug dagen etter at Fremskrittspartiet klarte kunststykket å bli gjenvalgt etter fire år i regjering.

Selv er hun blitt gitt svært mye av æren for valgkampsuksessen, først og fremst fordi hun har klart å rette oppmerksomheten mot det som framstår som Frps viktigste kjernesak: Innvandringspolitikken. Hennes hjemfylke, Møre og Romsdal, ble det beste Frp-fylket i landet, med en framgang på 2,4 prosentpoeng til 22,4 prosent.

Med det bakteppet blir det trolig vanskelig å skyve den omstridte politikeren ut på sidelinjen, slik KrF-leder Knut Arild Hareide har ytret ønske om.

Selv er ikke hun ikke redd for å miste jobben på samarbeidets alter.

- Dette er jeg sikker på at vi skal få til. Det er partilederne som nå skal jobbe med forhandlingene. Min ambisjon er å fortsette i regjering. Jeg har mye ugjort, sier Listhaug.

(NTB)