Mann skutt og drept i Tønsberg:

- Forferdelig

Politiet har startet drapsetterforskning etter at en mann i 30-åra ble skutt i Tønsberg tirsdag kveld og seinere døde av skadene. Han ringte selv alarmsentralen og varslet om skytingen. Mobiltelefonen hans saumfares nå for spor.

- SKREMMENDE: Butikkeier i Rema 1000, Rolf Erik Sørensen, ble varslet av politiet etter skytingen i Tønsberg tirsdag kveld. Reporter: Øystein Andersen / Video: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Mannen ble skutt på åpen gate på Kilen i Tønsberg i 22.00-tida tirsdag kveld. Han var ved bevissthet da nødetatene ankom stedet, men døde seinere på Sykehuset i Vestfold, natt til onsdag.

Han ble forsøkt operert for skadene, men livet sto ikke til å redde.

- Det er forferdelig at slikt skjer her. Dette er et fredelig område, sier Rolf Erik Sørensen til Dagbladet.

Han eier en Rema 1000-butikk som ligger like ved åstedet. Det var den eneste butikken som var åpen i det store handels-, industri og boligområdet, rett utenfor Tønsberg sentrum, i det gitte tidsrommet.

BUTIKKEIER: Rolf Erik Sørensen i Rema 1000. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BUTIKKEIER: Rolf Erik Sørensen i Rema 1000. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sørensen forteller at han ble oppringt av politiet like etter hendelsen.

- Jeg var ikke selv i butikken, men tok direkte kontakt med de tre ansatte på jobb. Verken de ansatte eller de få kundene som var til stede hadde sett eller hørt noe, men like etter kom nødetatene på hjørnet av parkeringen, sier Sørensen og fortsetter:

- Både ansatte og kunder prater om det som har skjedd. Politiet var i butikken onsdag morgen og fikk tilgang til våre overvåkningssystemer.

Stasjonssjef ved Tønsberg politistasjon, Øystein Holt, opplyser til Dagbladet at de etterforsker saken bredt. Kripos har bistått i arbeidet, men var tidligere onsdag morgen ferdige med sine undersøkelser på stedet.

De har drevet åstedsundersøkelser og vil også kobles inn når avdøde skal obduseres.

Dagbladets reporter ser blant annet at det er satt opp sperrebånd ved fire søppelpressere utenfor et Skeidar-bygg, omtrent 100 meter fra Rema 1000-butikken. Det er usikkert om dette har noe med saken å gjøre. Dagbladet har også vært i kontakt med ansatte i bygget, men de vet heller ikke noe om sperringene.

SPERREBÅND: Dagbladets reporter Øystein Andersen har snakket med folk på stedet onsdag formiddag. Her ved politiets sperrebånd rundt fire søppelpressere, som det er usikkert om inngår i etterforskningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPERREBÅND: Dagbladets reporter Øystein Andersen har snakket med folk på stedet onsdag formiddag. Her ved politiets sperrebånd rundt fire søppelpressere, som det er usikkert om inngår i etterforskningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Drapsofferet ringte alarmsentralen

Politistasjonssjef Holt forteller at det var drapsofferet som selv ringte alarmsentralen og sa at han var skutt. Alarmsentralen varslet deretter politiet.

- Han ga ikke flere detaljer før han døde som jeg kan kommentere per nå, sier Holt.

- Har dere kontroll på mobiltelefonen hans og saumfarer den for spor?

- Ja, vi har sikret oss telefonen hans. Den ble funnet på ham og vil naturligvis gjennomgås for å se om det kan hjelpe oss å komme i retning av noen mistenkte.

Politiet har gjort flere beslag i området, i tillegg til telefonen og overvåkningsmateriale, men vil foreløpig ikke kommentere dette av hensyn til etterforskningen.

Ingen står per onsdag ettermiddag mistenkt eller siktet i saken.

MOBILTELEFON: Stasjonssjef ved Tønsberg Politistasjon, Øystein Holt, mener mobiltelefonen til drapsofferet i Tønsberg kan gi interessante opplysninger i etterforskningen. Reporter: Øystein Andersen / Video: Bjørn Langsem Vis mer

- Framstår som tilfeldig

Holt forteller at åstedet framstår som tilfeldig.

- Det er viktig for oss å presisere at det ikke er noe som tilsier at området dette skjedde i skal være utrygt for dem som bor og oppholder seg der, sier han.

Avdøde var knyttet til et kriminelt miljø i Tønsberg, og var kjent av politiet fra tidligere, men ikke for noen alvorlige saker. Slik politiet ser det var han ikke et tilfeldig offer.

- Politiet har snakket med flere vitner som fant mannen skadd, men ingen som så selve skytingen. Det var mer enn ett skudd som ble avfyrt, sier Holt.

De ønsker derfor å komme i kontakt med alle som var på Kilen-området langs Slagenveien i Tønsberg mellom klokka 21.00 og 23.00 tirsdag kveld. Disse bes ringe politiet på 476 96 500.

UTBRENT: Politiet så først på en mulig sammenheng mellom drapet og en bilbrann på Sem i Tønsberg, men har seinere gått over til å etterforske det som to separate saker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTBRENT: Politiet så først på en mulig sammenheng mellom drapet og en bilbrann på Sem i Tønsberg, men har seinere gått over til å etterforske det som to separate saker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Undersøker bilbrann

En bil tok fyr på Sem i Tønsberg i 0.40-tida natt til onsdag. Jourhavende jurist Magnar Pedersen sa i innledende fase til Tønsbergs Blad at de så på en mulig sammenheng mellom hendelsene.

Onsdag morgen gikk imidlertidig politiet over til å etterforske brannen som en separat sak, og understrekte at de per nå ikke har noen holdepunkter for at sakene kan knyttes sammen – selv om Dagbladets reporten kan se stor aktivitet og kriminalteknikere undersøke den utbrente bilen onsdag ettermidag.

Seinere har flere personer blitt pågrepet for brannen og siktet for skadeverk eller medvirkning til skadeverk, skriver lokalavisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer