- Forferdet over massakren i Syria

Det hvite hus mener massakren i Houla beviser ytterligere at den syriske regjeringen er umenneskelig.

108 DREPT: Totalt 108 personer ble drept i massakren i den syriske byen Houla og 300 ble såret, sier generalmajor Robert Mood til FNs sikkerhetsråd, ifølge diplomater. Foto: AP Photo/Scanpix
108 DREPT: Totalt 108 personer ble drept i massakren i den syriske byen Houla og 300 ble såret, sier generalmajor Robert Mood til FNs sikkerhetsråd, ifølge diplomater. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt 108 personer ble drept i massakren i den syriske byen Houla og 300 ble såret, sier generalmajor Robert Mood til FNs sikkerhetsråd, ifølge diplomater.

- Handlingene står som et skammelig bevis på en urettmessig regjering som responderer på fredelige politiske proteser med ubeskrivelig og umenneskelig brutalitet, sier en ikke-navngitt talsmann for Det hvite hus i dag.

Sikkerhetsrådet hadde søndag kveld krisemøte for å diskutere situasjonen i Syria.

Mood talte til forsamlingen via en videolink fra Damaskus. Møtet ble holdt for lukkede dører.

Storbritannia og Frankrike har foreslått en uttalelse i Sikkerhetsrådet som fordømmer massakren i Houla. Ifølge diplomater har imidlertid Russland sagt at de ikke vil gå med på en slik fordømmelse før Sikkerhetsrådet får en brifing av lederen av FN-styrken i Syria, general Robert Mood. Ifølge diplomatene var det Russland som tok initiativ til møtet.

(NTB)