Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forflytning av truede neshorn gikk forferdelig galt

Ni av de elleve nesehornene i Kenya døde av ukjente grunner.

FLYTTES: Ni av elleve svarte neshorn som i forrige måned ble flyttet til et nytt reservat i Kenya, er nå døde. Årsaken er ukjent, men kan ha noe med saltinnholdet i vannet å gjøre. Her er et svart nesehorn i Nairobi National Park avbildet i juni før hun ble transportert til et nytt reservat. Foto: FP / TONY KARUMBA.
FLYTTES: Ni av elleve svarte neshorn som i forrige måned ble flyttet til et nytt reservat i Kenya, er nå døde. Årsaken er ukjent, men kan ha noe med saltinnholdet i vannet å gjøre. Her er et svart nesehorn i Nairobi National Park avbildet i juni før hun ble transportert til et nytt reservat. Foto: FP / TONY KARUMBA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe gikk forferdelig galt da elleve utryddelsestruede, svarte neshorn skulle flyttes til et nytt reservat i Kenya. Nå er ni av dem døde.

Transporten foregikk i forrige måned, fra nasjonalparkene ved Nairobi og Lake Nakuru til Tsavo East. Kenyas turistminister sier at politiet er koblet inn i saken og har fått en uke på seg til å komme med en forklaring.

- Ni av neshornene er døde av grunner som vi ikke kjenner. Den foreløpige rapporten fra eksperter i Kenya Wildlife Service går ut på at de har drukket vann med for mye salt, sa turistminister Najib Balala på en orientering i Nairobi tirsdag.

Han la til at alle hornene fra de døde dyrene er i forvaring og utstyrt med elektroniske merkelapper.

Organisasjonen Redd Neshornene anslår at det er færre enn 5500 svarte neshorn igjen i verden, alle i Afrika. Bestanden i Kenya er 750 dyr.

Neshorn har ingen naturlige fiender på grunn av sin størrelse og tykke hud. Men de er mål for krypskyttere som kapper av hornet og selger dem, særlig til asiatiske oppkjøpere.

I mange land i Asia blir pulverisert horn sett på som et medisinsk preparat, som også skal gjøre underverker for kjærlighetslivet.

Et neshorn kan være verdt flere titall tusen dollar.