Forfølger Juul-saken

Carl I. Hagen vurderer å trekke ekteparet Terje-Rød Larsen og Mona Juuls koplinger til Peres-senteret i Israel inn for Stortingets kontrollkomité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets gruppestyre tar tirsdag morgen stilling til hvorvidt partiet skal reise Norges forhold til Peres-senteret i sin fulle bredde gjennom Stortingets kontrollkomité.

Frp-formannen, Carl I. Hagen, sier til NTB at et positivt vedtak i gruppestyret vil innebære at Utenriksdepartementet må besvare en rekke spørsmål knyttet til forhold rundt ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen.

Et brev sendt på vegne av komiteen til et departement forutsetter støtte fra et flertall, men det er ikke vanlig at andre partiers representanter hindrer det dersom ett parti har et sterkt ønske om å få en sak belyst.

- Vi vil i hvert fall foreslå at det sendes et brev til Utenriksdepartementet der det blir anmodet om en redegjørelse for hvordan finansieringen av Peres-senteret har foregått og hvordan bruken av norske midler er blitt kontrollert, sier Hagen.

Han ønsker også en redegjørelse for hvilket norsk engasjement det har vært i finansieringen av FNs kontor i Tel Aviv og om hvorvidt ambassadør Juul og Rød-Larsen meldte seg inhabile når spørsmålet om direkte bevilgninger til kontoret ble vurdert.

Hagen vil i det åpne brevet også be om en forklaring på hvordan UD har behandlet spørsmålet om bruddet på korrupsjonsparagrafen i Tjenestemannsloven uten at ambassadøren ble hjemkalt.

- Men hele sakskomplekset skal først behandles grundig i vårt gruppestyre før jeg eventuelt gir mer direkte kommentarer, sier Hagen.

(NTB)

<B>VIL VITE ALT: Fremskrittspartiet vil ha alle fakta på bordet omkring fredsprisen Mona Juul og Terje Rød-Larsen mottok fra Peres-senteret i Israel.