Forfølges av de grusomme minnene

FROGNER (Dagbladet): Hans Orderud (72) oppdaget det grusomme trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård. En av de drepte var hans egen bror - og beste venn - Kristian Orderud (81).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hver natt hjemsøkes han av de grusomme minnene. I går satt han på bakerste benk da rettssaken mot de fire drapstiltalte startet.

Han hadde stålsatt seg for møtet med media og sin drapstiltalte nevø, Per Kristian Orderud (47).

- Det er bra at saken endelig er kommet i gang, sa Hans Orderud til Dagbladet i en rettspause i Frogner grendehus i går.

Alvorlig

Tragedien han ble vitne til i kårboligen på Orderud gård, har gått sterkt inn på ham. Han ønsker likevel å følge deler av rettsforhandlingene.

Han må ha svar på spørsmålene som plager ham, hvem drepte broren Kristian Magnus Orderud (81), Marie Orderud (84) og deres datter, Anne Orderud Paust (47).

Det var en alvorlig Hans Orderud som lot seg fotografere mens Dagbladet snakket med ham i går. For snart to år siden ble det tatt et annet bilde av ham. Det er tatt 23. mai 1999 foran kårboligen, få timer etter at han hadde funnet de drepte. Den massive politietterforskningen var allerede i gang.

- Jeg mistet min aller beste venn. Vi hang sammen daglig. Jeg hadde bil, det hadde ikke Kristian. Dermed ble det til at jeg ga ham skyss rundt omkring. Kristian, Marie, kona mi og jeg reiste sammen til mange land, blant annet USA. Der besøkte vi Anne og Per Paust, ektemannen hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer