Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forfølges av gal danske

En voldsdømt danske er ute etter svenske kronprinsesse Victoria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) har slått alarm, og er i høyeste beredskap når kronprinsesse Victoria skal feire sin 23-årsdag i dag. De tror nemlig at en tidligere voldsdømt dansk 36-åring, som tror han er forlovet med kronprinsessen, kan befinne seg på Øland der Victoria skal feire.

For nøyaktig ett år siden ble han pågrepet da han snek seg inn i området der hun feiret 22-årsdagen, skriver svenske Aftonbladet. Han er tidligere domfelt for vold mot offentlig tjenestemann.

Vil bli prins

- Mannen er sterkt fiksert på det svenske kongehuset, sier Preben Markværdsen hos politiet i Roskilde til avisa.

- Han er uberegnelig og syk. Vi har hatt en del med ham å gjøre. Han sier at han og Victoria skal gifte seg så fort kongen gir sin tillatelse.

36-åringen tror at det eneste som står i veien for deres kjærlighet er at svenskekongen vegrer seg for å godkjenne mannen som prins i Sverige.

Kjærlighetsbrev

Mannen har skrevet flere kjærlighetsbrev til kronprinsessen. Utdrag fra to av dem er gjengitt i Aftonbladet:

  • «Min elskede dronning... Jeg savner deg..det er vanskelig å bli holdt våken hele natten men det er også det beste fordi vi da har noen tanker sammen. Jeg elsker deg og du skal vite at det ikke er utseendet ditt som gjør utslaget. Absolutt ikke. Jeg vil bare ha «kruttjenta» Victoria»
  • «Sommeren 1997 ba jeg Victoria gifte seg med meg, men vegret med... Det ble dødsstøtet for Victorias barndomsdrøm og det var derfor hun brøt sammen og under sterk medisinering ble forført av en spion».

Politiet veit ikke hvor 36-åringen befinner seg i øyeblikket.

FORFULGT: Kronprinsesse Victoria feiret sin 22-årsdag på den svenske kongefamiliens sommersted Solliden på Øland i fjor. Også da prøvde forfølgeren å fa tak i henne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media