Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forfulgt av haiker

TROMSØ (Dagbladet): Svensken kjørte i 190 km/t hevder overfor politiet at han handlet i nødverge. Hastigheten skyldtes at han var livredd og rømte fra en haiker med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen ble knepet ved Aiddejavre i Finnmark fredag, melder Altaposten.

- 190 km/t er det raskeste UP noensinne har målt i Finnmark, sier UP-sjef Einar Holand i Troms og Finnmark til Altaposten.

Forklaringen til svensken som råkjørte over vidda i sin turbo-Volvo kunen ha vært hentet fra den amerikanske thrilleren «Haikeren»:

- Han har fortalt at han stoppet for en haiker i Finland. Haikeren trakk kniv og truet 38-åringen, som da - fortsatt ifølge egen forklaring - ga gass for å slippe unna, opplyser politiinspektør Ernst Pettersen ved Vest-Finnmark politidistrikt.

Mannen hadde kjørt flere kilometer og passert den norsk-finske grensa i Kivilombolo, sør for Kautokeino, da han ble stoppet.

Avstanden til den angivelige knivhaikeren har svensken ikke kunnet oppgi.

- Retten får avgjøre hvor stor vekt man skal legge på hans forklaring, sier Pettersen til Altaposten, og legger ikke skjul på at han vil be om en anselig fengselstraff for svensken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media