Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forfulgt av naken mann på Karl Johan

En 39-åring på bytur er tiltalt, etter at han opptrådte naken på Karl Johans gate i Oslo.

FORSVARER MANNEN: Advokat Tor Kjærvik, her fotografert under Orderud-saken. Foto: Truls Brekke
FORSVARER MANNEN: Advokat Tor Kjærvik, her fotografert under Orderud-saken. Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ifølge tiltalen var det natt til mandag 14. juni i år litt før kl. 02 at 39-åringen Sunnmøre kastet klærne i Oslo hovedgata. To jenter, som tilfeldigvis befant seg i Karl Johans gate 33A, skal ha reagert på mannens oppførsel. I ettertid skal jentene ha forklart til kriminalpolitiet at den nakne mannen fulgte etter dem. De skal ha oppfattet situasjonen som ubehagelig.

Oslopolitiet har tiltalt mannen etter straffelovens paragraf 201, for i ord eller handling ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted. Strafferammen etter denne paragrafen er bøter eller fengsel i inntil ett år.
39-åringen er tidligere straffedømt, etter det Dagbladet får opplyst.

Oslopolitiet har behandlet denne meget spesielle saken med ekspressfart. 39-åringen ble tiltalt bare en drøy måned etter at arrestasjonen skjedde.

Skjerpende Straffesaken mot 39-åringen kommer opp i Oslo tingrett 11. oktober. Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene. Det kan bli aktuelt å føre de to jentene som vitner sammen med politifolkene som etter hvert pågrep blotteren. At 39-åringen, ifølge jentenes forklaring, skal ha fulgt etter dem, kan bety en straffeskjerpelse for sunnmøringen. Dette sammen med at han er tidligere straffedømt.
Advokat Tor Kjærvik skal forsvare 39-åringen.

— Jeg kan bekrefte at jeg er oppnevnt av Oslo tingrett som forsvarer for 39-åringen, men jeg har foreløpig ikke mottatt sakens dokumenter. Derfor kan jeg ikke kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier Kjærvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media