Forfulgt av naken mann på Karl Johan

En 39-åring på bytur er tiltalt, etter at han opptrådte naken på Karl Johans gate i Oslo.

<strong>FORSVARER MANNEN:</strong> Advokat Tor Kjærvik, her fotografert under Orderud-saken. Foto: Truls Brekke
FORSVARER MANNEN: Advokat Tor Kjærvik, her fotografert under Orderud-saken. Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ifølge tiltalen var det natt til mandag 14. juni i år litt før kl. 02 at 39-åringen Sunnmøre kastet klærne i Oslo hovedgata. To jenter, som tilfeldigvis befant seg i Karl Johans gate 33A, skal ha reagert på mannens oppførsel. I ettertid skal jentene ha forklart til kriminalpolitiet at den nakne mannen fulgte etter dem. De skal ha oppfattet situasjonen som ubehagelig.

Oslopolitiet har tiltalt mannen etter straffelovens paragraf 201, for i ord eller handling ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted. Strafferammen etter denne paragrafen er bøter eller fengsel i inntil ett år.
39-åringen er tidligere straffedømt, etter det Dagbladet får opplyst.

Oslopolitiet har behandlet denne meget spesielle saken med ekspressfart. 39-åringen ble tiltalt bare en drøy måned etter at arrestasjonen skjedde.

Skjerpende Straffesaken mot 39-åringen kommer opp i Oslo tingrett 11. oktober. Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene. Det kan bli aktuelt å føre de to jentene som vitner sammen med politifolkene som etter hvert pågrep blotteren. At 39-åringen, ifølge jentenes forklaring, skal ha fulgt etter dem, kan bety en straffeskjerpelse for sunnmøringen. Dette sammen med at han er tidligere straffedømt.
Advokat Tor Kjærvik skal forsvare 39-åringen.

— Jeg kan bekrefte at jeg er oppnevnt av Oslo tingrett som forsvarer for 39-åringen, men jeg har foreløpig ikke mottatt sakens dokumenter. Derfor kan jeg ikke kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier Kjærvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer