Snøen raste over Teslaen:

- Forfulgt av «tings iboende faenskap»

Han trodde braket var en konteiner som ble tømt. Da Andre Passero gikk ut for å se, hadde uhellet vært ute. Igjen.

HARDPAKKET: Snø og is fra et hustak raste ned på bilen til Andre Passero lørdag formiddag. Bakvinduet ble knust, og da 56-åringen åpnet bakluka, ble han møtt av denne snø- og isklumpen. Foto: Privat
HARDPAKKET: Snø og is fra et hustak raste ned på bilen til Andre Passero lørdag formiddag. Bakvinduet ble knust, og da 56-åringen åpnet bakluka, ble han møtt av denne snø- og isklumpen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg får fram tings iboende faenskap. Jeg er så vant til at ting ryker rundt meg. Sånn er det bare med meg, sier Andre Passero (56) fra Sande i Vestfold til Dagbladet.

Lørdag var han på jobb i en omsorgsbolig i Hillestad i Holmestrand kommune da han og kollegene plutselige hørte et «forferdelig brak» utenfor.

Passero trodde kanskje det var en konteiner som ble tømt, men verken han eller kollegene så noenting ut av vinduene.

56-åringen gikk ut for å se.

- Bilen min sto der som vanlig, men plutselig fikk jeg det for meg at jeg også skulle kikke bak. Da jeg ikke så bakruta, skjønte jeg at noe hadde skjedd, sier han.

Bussen var full av snø da sjåføren kom tilbake til bussen. Video: Frank Henriksen. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

- Bare én måned siden ...

Snø, tjukke isflak og knust glass lå klemt sammen i en firkantet blokk i bagasjerommet i bilen til Passero, skriver Drammens Tidende, som første omtalte saken.

Snøen som hadde ligget på taket til det nedlagte skolebygget han parkerte foran, hadde rast ned og inn i bilen til 56-åringen.

- Det ble en dyr lørdag på jobb, sier Passero, med en blanding av oppgitthet og munterhet i stemmen.

KNUST: Slik så det ut med bakluka igjen. Foto: Privat
KNUST: Slik så det ut med bakluka igjen. Foto: Privat Vis mer

Oppgitthet fordi vinduet på bilen, en Tesla Model X, er knust, og bakluka og bakskjermen er bulket.

Munterhet fordi Sande-mannen er så vant til at uhell forfølger ham, at han bare er nødt til å ta det med en dose humor.

- Altså, det er bare én måned siden jeg fikk ny spoiler på bilen. Og i bilen har jeg masse verktøy liggende, fordi jeg holder på i båten. Motoren har røket, sier Passero.

En mann ble meldt savnet etter en tur i fjellet i Sveits. Han lå begravd i snøen i seks timer. Video: Air Glaciers SA. Reporter: Bjørge Dahle Johansen, Dagbladet TV Vis mer

- Alt mulig skjer

Sånn kunne 56-åringen ha fortsatt, forteller han. Passero har «mange historier» om det han kaller «tings iboende faenskap» og hvordan det tilsynelatende følger ham.

- Alt mulig skjer, hele tida. Jeg blir rett og slett forfulgt av tings iboende faenskap. Jeg er så vant til det, sier Passero og tar en pause.

- Jaja, da blir det en ny egenandel, da, legger han til.

MÅTTE MÅKE: Mange har nok måket snø fra og rundt sin egen bil. Få kan nok si å ha måket snø fra innsiden av sin egen bil. Her har Passero klart å tømme bagasjerommet. Foto: Privat
MÅTTE MÅKE: Mange har nok måket snø fra og rundt sin egen bil. Få kan nok si å ha måket snø fra innsiden av sin egen bil. Her har Passero klart å tømme bagasjerommet. Foto: Privat Vis mer

Den lille bygningen han parkerte foran lørdag, er ikke i bruk, forteller Passero. Det var også den eneste bygningen i nærheten med snø på taket.

- Alle andre tak i nærheten var tomme for snø. Jeg så jo at det var snø på taket der, men jeg tenkte at det bare var litt fjon som var igjen. Det var det ikke. Under snøen var det is. Ti centimeter tykk is, sier Passero.

VINTER: At det er vinter, kaldt og kanskje snø ute er ikke et problem om du syns klesstativet tar mye plass innendørs og helst vil plassere det ute. Video: Berit B. Njarga. Vis mer

- Litt flaks hadde jeg

Med snømåke fikk 56-åringen skuffet ut det meste av snøen og isen som befant seg i bagasjerommet hans.

- Så brukte jeg tresleiv og stekespade for å få ut resten. Og så har jeg fått fylt en støvsuger med en blanding av snø og glass, sier Passero.

IS: Under det Passero trodde bare var litt snø, var det tykk is. Foto: Privat
IS: Under det Passero trodde bare var litt snø, var det tykk is. Foto: Privat Vis mer

«Heldigvis» har 56-åringen to biler.

- Jeg var hjemom en tur og hentet min gamle Skoda, som jeg heldigvis ennå har for å øvelseskjøre med datteren min. Så litt flaks hadde jeg også, sier Passero.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer