Forfulgt

TRONDHEIM (Dagbladet): Polititolken Berhane Debesai mener seg trakassert av politiet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han får de beste skussmål av lederen for utlendingsavsnittet, Gunnar Iversen, som vil ta opp saken med politimesteren.

-Ryddig

- Jeg har ikke noe ufordelaktig å si om . Han er en kristen avholdsmann, og jeg kjenner ham som en veldig ryddig kar, sier politiavdelingssjef Iversen til Dagbladet.

Debesai kom til Norge fra Eritrea for 11 år siden.

Han stiller spørsmål ved om trakasseringen kan ha sammenheng med at han har engasjert seg i demonstrasjoner til støtte for den fargede vaskehjelpen Sophia Baidoo.

Forfulgt

Det er studentavisa Under Dusken som skriver om denne saken i dagens utgave:

Berhane Debesai føler seg forfulgt og trakassert av politiet, etter at han flere ganger skal ha blitt kontrollert og stilt en rekke ubehagelige spørsmål.

Han hevder at han 3. mars ble pågrepet av to sivile politimenn på et utested i Trondheim, mistenkt for å ha drevet med narkotikaomsetning. Han skal ha blitt påsatt håndjern og brakt inn til politihuset, der han ble avhørt og bedt om å kle av seg.

Sjokolade


- Det eneste de fant, var sjokolade. Jeg har jo ingenting å gjøre med narkotika, og tror ikke noe på at de har fått inn tips om dette, sier Debesai til Under Dusken.

13. mars skal han på nytt ha blitt pågrepet og hentet ut av et utested i Trondheim, bare for å bli stilt spørsmål han har svart på flere ganger tidligere.

- Merkelig


Politiavdelingssjef Gunnar Iversen har flere ganger brukt Debesai som tolk på tilkalling. Han synes de beskrevne politikontrollene høres merkelige ut, men understreker at han ennå ikke vet nok om hva som har skjedd.

- Jeg synes det er veldig rart at dette skulle skje Debesai,sier Iversen til Dagbladet.

Berhane Debesai varsler at han vil anmelde trakasseringen. Politiavdelingssjef Iversen vil på sin side ta opp saken i et møte med Debesai, der også politimester Per M. Marum vil være til stede.

- Vi skal se om det er noe vi kan ta tak i og eventuelt rette opp, sier Gunnar Iversen.

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no