Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forgiftede Julia Skripal skrevet ut fra sykehus

Mot slutten av forrige uke kom meldingene om at hun ble friskere for hver dag.

BLIR BEDRE: Helsetilstanden til Julia Skripal er markant forbedret etter at hun ble utsatt for nervegift for en drøy måned siden. Nå blir hun utskrevet fra sykehus, oppgir kilder til Sky News. Foto: Facebook via REUTERS / NTB Scanpix
BLIR BEDRE: Helsetilstanden til Julia Skripal er markant forbedret etter at hun ble utsatt for nervegift for en drøy måned siden. Nå blir hun utskrevet fra sykehus, oppgir kilder til Sky News. Foto: Facebook via REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kilder sier til Sky News at den forgiftede russiske spiondatteren Julia Skripal (33) blir skrevet ut fra sykehus etter forgiftningen av hun og faren Sergej (66) i Salisbury i England 4. mars. Ifølge BBC har hun allerede blitt skrevet ut.

Hun skulle etter planen skrives ut i dag, opplyser kilder til Sky News.En offisiell uttalelse fra sykehuset ventes i løpet av dagen.

Overlege Christine Blanshard bekrefter på en pressekonferanse at Skripal er utskrevet.

- Dette er ikke slutten på behandlingen, men er et klart steg i riktig retning, sier hun.

- Blir sterkere

Hun sier samtidig at Sergej Skripal bruker lenger tid på å bli frisk.

- Vi håper imidlertid han kan forlate sykehuset etter hvert, sier hun.

Torsdag kom meldingene om at hun hadde våknet og at hun ble friskere for hver dag som gikk.

- Jeg våknet for over ei uke siden, og er glad for å kunne fortelle at jeg blir sterkere for hver dag som går. Jeg er svært takknemlig for at så mange har vist interesse for meg, og for alle som har sendt meg meldinger med ønskninger om god bedring, sier datteren til eksspionen.

Far utenfor livsfare

Hun retter en stor takk til alle som har bidratt til at hun har kommet fra hendelsen med livet i behold, og ber nå om at hun og familien får ro.

Tilstanden har lenge blitt betegnet som kritisk for hennes far Sergej, men i forrige kom også meldingene om at han var utenfor livsfare. De to ble funnet på en benk like ved et kjøpesenter i den engelske byen.

Britiske myndigheter mener at eksspionen og hans datter ble forgiftet av nervegiften Novitsjok og at Russland sto bak. Russiske myndigheter nekter for å stå bak, og angrepet de to har blitt utsatt for har ført til diplomatisk krise mellom Storbritannia og Russland.

Dobbeltagent

Fram til 1999 jobbet Sergei Skripal for russisk militæretterretning. Siden arbeidet han i russisk UD fram til 2003, før han gikk inn i næringslivet. I 2004 ble han pågrepet i Moskva, og i avhør innrømmet han angivelig å ha blitt rekruttert av britisk etterretning så tidlig som i 1995.

I 2006 ble Skripal dømt til 13 års fengsel i Russland for å ha spionert på vegne av Storbritannia. Fire år senere ble mannen benådet som en del av en spionutvekslingsavtale mellom USA og Russland, og fikk asyl i Storbritannia

Skripals datter bor i Russland, men var på besøk i Storbritannia da hun ble funnet livløs sammen med sin spiondømte far.

I timene før de ble funnet livløse, skal de to ha spist og drukket på restauranten Zizzi og puben The Mill, som begge ligger like i nærheten av parken der de ble funnet.

Julia skal ha besøkt sin far i hans eksil flere ganger, spesielt de to siste åra.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!