Topprepublikaner fortsetter kampen mot Trump:

- Forgifter vårt demokratiske system

Den innflytelsesrike republikaneren Liz Cheney lar seg fortsatt ikke skremme av den massive kritikken fra partiet, og fortsetter kampen mot tidligere president Donald Trump.

TAR AVSTAND: Topprepublikaneren Liz Cheney gjør ikke som mange andre partifeller og stiller seg bak tidligere president Donald Trump. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB
TAR AVSTAND: Topprepublikaneren Liz Cheney gjør ikke som mange andre partifeller og stiller seg bak tidligere president Donald Trump. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cheney er nummer tre i rekken blant republikanerne i Representantenes hus, til tross for at hun var én av ti republikanske representanter som støttet forslaget om å reise riksrett mot USAs tidligere president Donald Trump – noe partiet ga henne smekk på fingeren for.

Hun har seinere gjort det klart at hun mener partiet bør vende Trump ryggen.

- Etter det som skjedde 6. januar, synes jeg ikke han bør spille noen framtidig rolle, verken i partiet eller landet, sa hun i februar og pekte på stormingen av Kongressen, som krevde fem menneskeliv da tusener av Trump-tilhengere angrep bygningen for å avbryte den formelle opptellingen etter presidentvalget.

Mandag tok hun igjen til motmæle mot den tidligere presidenten, og gikk kraftig ut mot hans gjentatte påstander om valgfusk, som er blitt tilbakevist i over 60 rettssaker i det amerikanske rettssystemet.

- Presidentvalget i 2020 ble ikke stjålet. Enhver som hevder at det ble det, sprer DEN STORE LØGNEN, vender ryggen til rettsstaten og forgifter vårt demokratiske system, skrev Cheney på Twitter.

Bakteppet for meldingen var at Trump tidligere mandag forsøkte å omdefinere begrepet «den store løgnen», som har blitt brukt av en rekke kritikere av ham, for å snu om på meningen av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer