Forgiftet av arsenikk

Venn anmeldt for å ha forgiftet bergenskvinne i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergenskvinnen har levd i et smertehelvete i flere måneder etter at hun skal ha blitt forgiftet av arsenikk i Italia, melder Bergens Tidende.

Nå har kvinnen anmeldt en tidligere venn i Italia for å ha forgiftet henne.

Ifølge kvinnen ville mannen gifte seg med henne for å sikre seg lovlig opphold i Italia, men hun avviste det. Han truet med å ta livet sitt dersom han ble sendt tilbake til hjemlandet.

Plutselig dårlig

I fjor sommer ble kvinnen plutselig dårlig. Hun begynte å kaste opp, fikk diaré og verket i hele kroppen.

– Det var så ille at jeg nesten ikke greide å bevege meg. Jeg måtte feste et tau i enden av senga slik at jeg kunne dra meg opp. Jeg greide ikke å kommunisere med min egen kropp. All mat smakte jern, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym, til BT.

Høye verdier av arsenikk

Kvinnen trodde kanskje det var en psykisk reaksjon på en vanskelig situasjon, men fattet mistanke da en annen venn som var på besøk, også ble syk. Kvinnen tror de to har blitt forgiftet gjennom sjampo, balsam og tannkrem.

Prøver fra USA, England og SINTEF i Trondheim viser urovekkende høye verdier av arsenikk i kroppen og håret til kvinnen. Nå har hun skaffet seg norsk advokat og Kripos er koplet inn.

– Jeg er ikke ute etter penger eller hevn, men det viktige for meg er at politiet gjør det de kan for å hindre at andre kan bli forgiftet. Jeg må bare være glad for at jeg lever, sier bergenskvinnen.