Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forgiftet av healer

Kvinne ble hjerneskadd av healerterapi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble påført en varig hjerneskade, etter en to timers hjertestans som følge av behandlingen.

-  39-åringens grove uaktsomhet førte til en livstruende forgiftning med hjerte- og respirasjonsstans. Kvinnen hadde omkommet om ikke først pårørende, deretter ambulansepersonell og medisinsk personale på sykehuset fikk hjertet i gang igjen etter om lag to timer, konkluderer Høyesterett.

Tidligere dømt

39-åringen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelse, legemsbeskadigelse og ulovlig innførsel av medikamenter.

Det var 14. og 15. april i 2003 at kvinnen oppsøkte healeren på Romerike, fordi hun hadde betennelse i en arm. Healeren berørte kroppen lett enkelte steder.

Etter behandlingene fikk kvinnen kaliumtabletter.
 

39-åringen forklarte at healingen gjorde at kroppens behov for kalium økte, og at kalium blant annet hjalp mot muskelkramper. Det er klart at kvinnen spiste minst 10 tabletter.

Amatør

KALIUMFORGIFTET Healerens anbefaling om å ta kaliumtabletter holdt på å koste kvinnen livet. Illustrasjonsfoto: Scanpix
KALIUMFORGIFTET Healerens anbefaling om å ta kaliumtabletter holdt på å koste kvinnen livet. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Dette førte til at kvinnen dagen etter fikk hjertestans på grunn av kaliumforgiftning, og ble innlagt på Aker universitetssykehus. Til tross for den intensive behandlingen, fikk ikke hjernen oksygentilførsel en kort periode, og kvinnen ble derfor påført en hjerneskade.

I ettertid er det kommet fram at healeren ikke hadde faglig grunnlag for sine anbefalinger om kaliumtilskudd.

I Høyesterett er 39-åringen dømt til fengsel i fem måneder, 60 dager ubetinget. Healeren må dessuten betale kvinnen 50 000 kroner i oppreisning.

Han er fradømt retten til å drive som healer for alltid.

I Eidsivating lagmannsrett ble 39-åringen dømt til fem måneders fengsel. 90 dager ble gjort betinget med ei prøvetid på to år. Grunnen til at Høyesterett har satt ned straffen, er at saken er blitt gammel, uten at dette kan bebreides 39-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling