Hudlege arrestert:

- Forgiftet ektemannen med avløpsåpner

Skal ha blitt avslørt av videoovervåking.

IRVINE, CALIFORNIA: En kvinne er arrestert etter å angivelig ha forgiftet mannen sin med avløpsåpner. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Torsdag 4. august fikk politiet i Irvine i California en melding fra en mann som hevdet at han, over en lengre periode, hadde blitt forgiftet av kona.

Mannen hadde i en måneds tid slitt med sykdom, og mistenkte at ektefellen sto bak, skriver politiet i en pressemelding.

Ekteparet giftet seg i 2012 og har to barn på henholdsvis sju og åtte år.

I et forsøk på å ta kona på fersk gjerning, installerte mannen overvåkingskameraer i leiligheten deres. De mange videoopptakene videresendte han til politiet.

Samme dag, etter avhør og husransakelse, ble kona arrestert, står det videre i pressemeldingen.

Avløpsåpner i limonaden

Ifølge flere amerikanske medier skal opptakene vise kona, som jobber som hudlege ved et sykehus nær Los Angeles, forgifte ektemannen ved å helle avløpsåpner i drikken hans.

Kvinnens advokat, David E. Wohl, sier at klienten nekter for å ha forsøkt å forgifte ektemannen eller noen andre, skriver NBC News.

- Hennes mål har alltid vært å hjelpe mennesker, og aldri å skade folk. Derfor benekter hun også på det sterkeste ektemannens påstander om å ha misbrukt ham og barna deres både følelsesmessig og fysisk, sier Wohl.

Søkte om skilsmisse dagen etter

Fredag 5. august skal mannen ha søkt om skilsmisse og besøksforbud - altså dagen etter arrestasjonen, ifølge NBC News.

- Vi er veldig bekymret for disse falske påstandene har blitt framsatt av ektemannen i et forsøk på å få en fordel i hans nylig innleverte skilsmisse og anmeldelse, sier kvinnens advokat.

I skilsmissesøknaden skal mannen ha skrevet at han ved tre anledninger i juli har dokumentasjon på at kona helte avløpsåpner i limonaden hans.

Allerede i mars og april skal mannen ha merket det han omtaler som en kjemisk smak i limonaden. Han dro seinere til legen og ble diagnostisert med magesår og betennelse i spiserøret.

Ifølge politiets pressemelding har mannen pådratt seg betydelige indre skader, men forventes å bli frisk.

Må møte i retten

Den 45 år gamle kvinnen ble kausjonert ut dagen etter arrestasjonen. Kausjonen var satt til 30 000 dollar - tilsvarende 291 000 kroner med dagens kurs.

En talsperson fra sykehuset kvinnen jobber på, sier i en uttalelse at 45-åringens kontor ikke ligger på selve sykehuset:

- Dette er en aktiv politietterforskning og sykehuset samarbeider med Irvine-politiet. Hendelsene skjedde i hjemmet og vi ønsker å forsikre samfunnet om at det ikke har noen innvirkning på våre pasienter.

Kvinnen må møte i retten 3. november 2022.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer