FORGIFTET HJEMME: Gården utenfor Vikingstad utenfor Linköping, der paret bor. I ettermiddag ble kvinnen (33) sluppet ut fra varetekt. Hun er fortsatt mistenkt i saken, men mistanken mot henne skal være svekket. Foto: Annika af Klercker
FORGIFTET HJEMME: Gården utenfor Vikingstad utenfor Linköping, der paret bor. I ettermiddag ble kvinnen (33) sluppet ut fra varetekt. Hun er fortsatt mistenkt i saken, men mistanken mot henne skal være svekket. Foto: Annika af KlerckerVis mer

Forgiftings-siktet slapp ut av varetekt

Den gravide trebarnsmoren (33) som er siktet for forsøk på giftdrap på sin mann (34) slapp i ettermiddag ut av varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehuset varslet politiet etter at nordmannen (34) fra Østfold ble innlagt med alvorlig glykolforgiftning tirsdag ettermiddag. Mistanken falt umiddelbart på kona, som ble varetektsfengslet.

- Det var bare kona og meg hjemme, det siste jeg husker er at jeg fikk et glass cola, sa 34-åringen til Dagbladet i går.

I ettermiddag ble kvinnen sluppet ut av varetekt.

Kvinnen er fortsatt formelt mistenkt i saken, men mistanken mot henne skal være svekket, får Dagbladet opplyst.

- Det har kommet fram ting - Det har kommet fram ting i løpet av de siste dagene som gjør at mistanken mot henne er svekket, sier statsadvokat Britt Louise Viklund til Expressen.

I spørsmålet om kvinnen skulle varetektsfengsles, har retten også lagt vekt på at kvinnen er gravid.

- Mistanken mot henne er svekket. Jeg tror ikke hun blir tiltalt for giftdrapforsøk, sier kvinnens advokat Thomas Wasteson til Dagbladet.

Hjemme i Norge 34-åringen, som nå er hjemme hos sin mor i Norge, er glad for at kona har sluppet ut av varetekt.

- Jeg er glad for at hun er ute, sier 34-åringen.

Han har selv ingen formening om hvordan han ble forgiftet:

- Jeg vet ikke. Jeg kan ikke tro at hun har gjort det. Men det var bare oss to hjemme, sier 34-åringen til Dagbladet.

Paret venter barn sammen i februar. Nordmannen har fire barn fra et tidligere forhold, og kvinnen, som arbeider som togfører, har tre barn fra et tidligere forhold. De to giftet seg i februar i år.