Forgrep seg mot psykisk utviklingshemmet

En mann i 50-årene utnyttet sin stilling som omsorgsarbeider til å ha utuktig omgang med en psykisk utviklingshemmet kvinne. Trondenes Herredsrett har dømt mannen til 75 dager ubetinget fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harstad-mannen nekter bestemt at han noen gang har hatt seksuell omgang med kvinnen. Men retten fant det bevist at han hadde gjennomført samleie med henne tre ganger. Overgrepene har delvis skjedd i omsorgsarbeiderens bolig, og dels i kvinnens leilighet, melder Harstad Tidende.

Stor risiko

I dommen peker Trondenes Herredsrett på at forstandssvake mennesker er utsatt for stor risiko for seksuelle overgrep både fordi de kan være lettere å lede enn andre, men også fordi overgriperen regner med at de anses som lite betryggende vitner.

- De er således noe i retning av perfekte ofre. Det er meget viktig å verne om forstandssvakes soleklare rett til et verdig seksualliv, slik at de ikke skal få et uriktig syn på hva andre har rett til å gjøre med dem, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen, ble mannen dømt til å betale 15.000 kroner i oppreisning til kvinnen og 3.000 kroner i saksomkostninger.

(NTB)